─  Zoeken  ─
Boeken in de pers - week 11
Schoonmaken, herorganiseren, structureren het hoort allemaal bij die jaarlijkse lenteschoonmaak. Ben je ook de kasten aan het uitrommelen en een laagje stof, of saharazand ;-) aan het verwijderen? Het wordt allemaal leuker als je ook je dansmoves van onder het stof haalt. Toch nood aan een pauze? Neem er een boek bij, want wat is er nu een betere pauze dan even tot rust komen met een boek in de hand. Geen inspiratie of kan je gewoonweg niet kiezen? Dan helpen de boeken die deze week in de pers verschenen jou misschien op weg.

Boeken in de pers - week 11

Gepubliceerd op 21 maart, 2022 om 15:18, aangepast op 21 maart, 2022 om 15:20

Non-fictie


Karen De Meyer - De magie van opruimen (Horizon)
Ben jij al aan de jaarlijkse lente-schoonmaak begonnen of heb je het gewoon graag georganiseerd? De magie van opruimen is het ideale boek om hiermee te beginnen. Boordevol duurzame tips voor meer ruimte en rust in je leven. Opruimcoach Karen De Meyer helpt jou stap voor stap structuur en routine in je huis te brengen. Goed Gevoel tipt De magie van opruimen als niet te missen leevoer. Volgens Markant Magazine helpt Karen De Meyer je met De magie van opruimen op weg naar minder spullen en meer rust.

Andy McGrath - God is dood: De opkomst en ondergang van Frank Vandenbroucke (Horizon)
Wielerheld, God, Frank Vandenbroucke. Hij was een legende op de fiets, maar zijn eigen vijand naast de fiets. Depressie en verslavingen domineerden zijn leven. In 2009 werd Frank Vandenbroucke, op 34-jarige leeftijd, dood aangetroffen. Andy McGrath beschreef de opkomst en de ondergang van de wielrenner in God is doodCameron Vandenbroucke, dochter van wielrenner Frank Vandenbroucke, vertelt in een interview in de Krant van West-Vlaanderen over haar leven en haar vader. De man, de wielrenner en de protagonist in God is dood. In een column in De Morgen wordt bij een analyse van de wielerwereld naar God is dood verwezen. Primo belicht enkele passages uit God is dood.


Fictie

Lisa Medved - De graveur (Horizon)
De graveur vertelt het verhaal van de Antwerpse schilder Rubens en zijn graveur, Lucas Vorsterman. Rivaliteit en jaloezie ontstaat tussen de kunstenaar en de graveur. Een historische thriller waarin niets is wat het lijkt en een geheime schat het heden met het verleden verbindt. Het Nieuwsblad doet verslag over De Graveur van Lisa Medved die feit en fictie op een intelligente manier weet te mixen.

Nele Van Den Broeck - Halfvolwassen (Horizon)
In Halfvolwassen werden de columns van Nele Van den Broeck gebundeld. Halverwege de dertig zoekt Nele nog steeds haar plek in de wereld. Een ambitieus avontuur waaruit blijkt dat de wereld niet op haar ligt te wachten. Pijnlijk eerlijk, maar met veel humor verteld. Het Laatste Nieuws laat weten dat Nele Van Den Broeck binnenkort te gast is in de bibliotheek van Deinze, waar ze over haar schrijfervaringen zal spreken.

Sylvia Van Driessche - Een hele lieve fuck you (Horizon)
Journaliste Alexa belandt op een filmfestival waar ze haar jeugdliefde tegenkomt. Terwijl Alexa wegvlucht in alcohol, doen verontrustende verhalen over seksuele intimidatie de ronde in Alexa's omgeving. Ze wordt meegezogen in een gevaarlijke wereld, waarin ze gedwongen wordt haar verleden te confronteren en haar toekomst op te offeren. Een hele lieve fuck you is een krachtige roman over #MeToo en narcisme. Sylvia Van Driessche geeft een waardevolle levenstip in de Gazet van Antwerpen aan de hand van haar boek Een hele lieve fuck you.


Culinair

Karolien Olaerts - Karola's Kitchen: het kookboek (Horizon)
Heerlijk eerlijk, dat is de keuken van Karolien Olaerts. Karola's Kitchen: het kookboek bundelt lekkere en gezonde recepten boordevol groenten en plantaardige alternatieven. Karolien Olaerts deelt in een interview met Het Belang van Limburg alvast mee dat je de recepten van Karola's Kitchen niet alleen in haar boeken terugvindt, maar binnenkort ook op de Vlaamse televisie-kookzender Njam.

─  Auteurs  ─
─  Boeken  ─
Karen De Meyer - De magie van opruimen
Karen De Meyer

Breng stap voor stap structuur, routine en rust in je dagelijks leven

Andy McGrath - God is dood
Andy McGrath

Opkomst en ondergang van Frank Vandenbroucke, fietsend godenkind

Lisa Medved - De graveur
Lisa Medved

Historische thriller over Rubens, zijn graveur en een gestolen schat

Nele Van den Broeck - Halfvolwassen
Nele Van den Broeck

Eindelijk, het langverwachte debuut van de Belgische Lena Dunham

Sylvia Van Driessche - Een hele lieve fuck you
Sylvia Van Driessche

roman sylvia van driessche imperfecte vrouwencl... journalistiek huwelijk tijdschrift ontrouw #MeToo narcisme film acteur seksuele intimidatie

Karolien Olaerts - Karola's Kitchen: het kookboek
Karolien Olaerts

Eindelijk, het langverwachte kookboek van Karola's Kitchen

─  Blijf op de hoogte  ─

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws