─  Zoeken  ─
Lisa Medved - De graveur

De graveur

Lisa Medved

Historische thriller over Rubens, zijn graveur en een gestolen schat
─  Omschrijving  ─

Antwerpen, de jaren 1620. Antonia groeit op in de kunstwereld van haar vader Lucas Vorsterman, de graveur van de bekende schilder Rubens. Ze bekijkt met argusogen de rivaliteit en jaloezie tussen de kunstenaars, niet het minst tussen haar vader en Rubens. Haar leven in het huishouden van Rubens verandert drastisch als Vorsterman haar een geheim toevertrouwt.
Antwerpen, het heden. De Canadese kunsthistorica Charlotte doet onderzoek naar haar held, Rubens. Ze ontdekt een brief van Antonia over een gestolen schat van Rubens. In haar gevaarlijke zoektocht naar de schat is niets wat het lijkt.

─  Fragment  ─

─  Quotes  ─
Algemeen Dagblad
'Het is een bijzondere mix van geschiedenis, kunsthistorie en spanning. Knap gedaan.'
Het Nieuwsblad
'Medved mixt feit en fictie op een intelligente manier en weeft een aantal Dan Brown-achtige plotelementen door het verhaal heen.'
Thrillers Leestafel
'Het is een boeiend geheel, en leest vlot.'
Knack
'De Graveur is het meer dan geslaagde debuut van Lisa Medved (...) Het verhaal wordt langzaam en evenwichtig opgebouwd, met goed gedoseerde research, een prachtige sfeerschepping met doolhofachtige bibliotheken en vervallen begijnhoven, en veel onderhuidse spanning. De verhaallijnen over twee vrouwen die in een andere tijd maar op gelijkaardige wijze hun intellectuele weg in een door mannen gedomineerde wereld zoeken, vloeien naadloos in elkaar. De Graveur smaakt beslist naar meer.'
De Telegraaf
'Zonder meer knap is de beschrijving door de ogen van het meisje Antonia van de wereld zoals ze die kent in Antwerpen, inclusief het atelier van Rubens.'
Auteur: Lisa Medved
Auteur

Lisa Medved is geboren en getogen in Australië, maar de laatste twintig jaar woonde of reisde ze in meer dan vijftig landen. Momenteel woont ze in Den Haag. Na een carrière in public relations en marketing stortte ze zich op het schrijven van fictie. Kunstgeschiedenis is haar grote passie. Geen wonder dus dat haar debuut The Engraver zich in de kunstwereld afspeelt.

─  Edities & Details  ─
Paperback: De graveur - Lisa Medved
ISBN: 9789464101799
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 21-02-2022
Prijs: € 24,99
Omvang: 480 pagina's

Bestel

Digitale download: De graveur - Lisa Medved
ISBN: 9789464101805
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 21-02-2022
Prijs: € 9,99
Omvang: 480 pagina's

Bestel

Audio download: De graveur - Lisa Medved
ISBN: 9789464101812
Uitgave: Audio download
Status: Beschikbaar
Datum: 21-02-2022
Prijs: € 12,99
Speelduur: 916 minuten

Bestel

Voorlezer: Verona Verbakel NUR: 330 - Spannende boeken THEMA: Thriller / spannende fictie THEMA: Historische fictie THEMA: Barok THEMA: Antwerpen THEMA: 17e eeuw, ca. 1600 tot ca. 1699 THEMA: Vertaalde fictie BISAC: FICTION / Thrillers / Historical
─  Nieuws  ─
Boeken in de pers - week 11

Boeken in de pers - week 11

Schoonmaken, herorganiseren, structureren het hoort allemaal bij die jaarlijkse lenteschoonmaak. Ben je ook de kasten aan het uitrommelen en een laagje stof, of saharazand ;-) aan het verwijderen? Het wordt allemaal leuker als je ook je dansmoves van onder het stof haalt. Toch nood aan een pauze? Neem er een boek bij, want wat is er nu een betere pauze dan even tot rust komen met een boek in de hand. Geen inspiratie of kan je gewoonweg niet kiezen? Dan helpen de boeken die deze week in de pers verschenen jou misschien op weg. Lees meer »

Boeken in de pers - week 9

Boeken in de pers - week 9

Spring maar alvast blij op en neer, want hier zijn de boeken in de pers weer! Alweer is er een week voorbij gevlogen. Een week die opnieuw gevuld werd met wondermooie, spannende, ontroerende en geestige boeken. Hieronder ontdek je meer over de boeken die deze week werden uitgelicht in de pers. Misschien vind jij hiertussen wel een verborgen parel of dat ene boek dat je altijd al wilde lezen. Mijn tip: laat je inspireren, ontdek het onbekende en lees! Lees meer »

Boeken in de pers - week 8

Boeken in de pers - week 8

Niet alleen Tournée Minérale stond deze maand op het programma, februari brengt ook een grote portie liefde met zich mee. Valentijn mag dan weeral voorbij zijn, maar laat ons vooral niet stoppen met de liefde te vieren. Liefde voor jezelf, voor anderen, voor onze omgeving, en uiteraard ook voor boeken. Lees meer »

─  Boeken  ─
Caroline De Mulder - Bambi lust je rauw
Caroline De Mulder
Bertrand Puard - Lupin
Bertrand Puard
Bavo Dhooge - De samoerai
Bavo Dhooge
─  Blijf op de hoogte  ─

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws