─  Zoeken  ─
Andy McGrath - God is dood

God is dood

Andy McGrath

Opkomst en ondergang van Frank Vandenbroucke, fietsend godenkind
─  Omschrijving  ─

'God', zo noemde men hem. Voor zijn bovenaardse talent, zijn hemelse looks. Hij reeg de overwinningen aan elkaar en bracht wielerfans in vervoering. Hij kende slechts één vijand: zichzelf. Want hij reed met duizelingwekkende snelheid maar leefde naast de fiets nog sneller. Depressie, verslavingen, auto-ongelukken, een echtscheiding en talloze rechtszaken beheersten zijn leven. Twee keer probeerde hij zelfmoord te plegen. Hij werd geschorst, viel uit de gratie. Op 12 oktober 2009 werd Frank Vandenbroucke, amper 34 jaar, dood aangetroffen in de kamer van een prostituee in Senegal. 'God is dood.'

─  Fragment  ─

─  Quotes  ─
NRC
'In zijn biografie God is dood schrijft wielerjournalist Andy McGrath een even meeslepend als meelijwekkend levensverhaal.'
De Zondag
'(...) een meeslepende maar tegelijkertijd ook meelijwekkende biografie die leest als een trein. Het minste wat je na ruim 300 pagina's leesplezier kan zeggen, is dat Frank Vandenbroucke zelfs meer dan twaalf jaar na zijn dood blijft fascineren.'
Auteur: Andy McGrath
Auteur

Andy McGrath is de hoofdredacteur van Rouleur Magazine. Hij werkte eerder bij Cycling Weekly en Cycle Sport en schreef over wielrennen voor o.a. The Guardian en Financial Times. Hij is de auteur van de alom geprezen biografie Tom Simpson: Bird on a Wire, die in 2017 de William Hill Sports Book won. Voor zijn nieuwe biografie over Frank Vandenbroucke deed hij jarenlang research en interviewde hij ontelbare betrokkenen.

─  Edities & Details  ─
Paperback: God is dood - Andy McGrath
ISBN: 9789492159656
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 14-03-2022
Prijs: € 22,99
Omvang: 320 pagina's

Bestel

Digitale download: God is dood - Andy McGrath
ISBN: 9789492626158
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 14-03-2022
Prijs: € 9,99
Omvang: 288 pagina's

Bestel

NUR: 491 - Sport THEMA: Biografie: sport THEMA: Wielrennen BISAC: BIOGRAPHY & AUTOBIOGRAPHY / Sports
─  Nieuws  ─
Boeken in de pers - week 45

Boeken in de pers - week 45

November is een mooie maand voor de boekenliefhebber en ook de pers heeft genoten van de boeken die de afgelopen weken zijn verschenen. Lees meer »

Boeken in de pers - week 11

Boeken in de pers - week 11

Schoonmaken, herorganiseren, structureren het hoort allemaal bij die jaarlijkse lenteschoonmaak. Ben je ook de kasten aan het uitrommelen en een laagje stof, of saharazand ;-) aan het verwijderen? Het wordt allemaal leuker als je ook je dansmoves van onder het stof haalt. Toch nood aan een pauze? Neem er een boek bij, want wat is er nu een betere pauze dan even tot rust komen met een boek in de hand. Geen inspiratie of kan je gewoonweg niet kiezen? Dan helpen de boeken die deze week in de pers verschenen jou misschien op weg. Lees meer »

Nieuwe titels in maart

Nieuwe titels in maart

De eerste zonnestralen komen tevoorschijn. De lente is bijna in het land en dat betekent tijd voor een lenteschoonmaak of een gezellig, zonnig terrasje. Op zoek naar gloednieuwe boeken om die lege plekken in de boekenkast aan te vullen, of heb je inspiratie nodig voor nieuw leesvoer? Bij Horizon verschijnen deze maand gloednieuwe exemplaren die je alvast op weg kunnen helpen. Lees meer »

Boeken in de pers - week 9

Boeken in de pers - week 9

Spring maar alvast blij op en neer, want hier zijn de boeken in de pers weer! Alweer is er een week voorbij gevlogen. Een week die opnieuw gevuld werd met wondermooie, spannende, ontroerende en geestige boeken. Hieronder ontdek je meer over de boeken die deze week werden uitgelicht in de pers. Misschien vind jij hiertussen wel een verborgen parel of dat ene boek dat je altijd al wilde lezen. Mijn tip: laat je inspireren, ontdek het onbekende en lees! Lees meer »

─  Boeken  ─
Matt en Tom Oldfield - Helden van het EK 2021: Ramos
Matt en Tom Oldfield
Matt en Tom Oldfield - Helden van het EK 2021: Van Dijk
Matt en Tom Oldfield
Matt en Tom Oldfield - Helden van het EK 2021: Lukaku
Matt en Tom Oldfield
─  Blijf op de hoogte  ─

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws