─  Zoeken  ─
Boeken in de pers - week 15
April is een mooie maand voor de boekenliefhebber en ook de pers heeft genoten van de boeken die de afgelopen weken zijn verschenen.

Boeken in de pers - week 15

Gepubliceerd op 22 april, 2022 om 14:43, aangepast op 25 april, 2022 om 10:20

Dat lezen goed voor je is, wist je waarschijnlijk al wel. Maar wist je ook dat sommige mensen zelfs beweren dat je er langer van gaat leven? Minder stress, meer wereldkennis, betere sociale vaardigheden... Het draagt allemaal bij aan een goede gezondheid en levenskracht! Een fijne gedachte om erbij te hebben wanneer je je volgende boek openslaat, toch?
Hier is alvast wat inspiratie voor boeken om je de komende tijd volledig in te verliezen. En zonder zorgen, want tijd hebben wij als lezers dus wel genoeg. ;)

Non-fictie

Johan Op de Beeck - De Franse Revolutie I
Op 19 april 2022 verschijnt deze originele vertelling van de Franse Revolutie, beschreven vanuit het perspectief van een Belgische advocaat. Niet alleen worden de fascinerende gebeurtenissen van deze periode in Frankrijk op een meeslepende manier verteld, ook de gevolgen ervan in België worden in het boek belicht. Knack noemt De Franse Revolutie I, het eerste deel van wat Johan Op de Beecks 'magnum opus' moet worden, al veelbelovend. 

Ellen Jansegers - Zwijgen is goud
Beschouw jij jezelf als introvert? Heb je introverte mensen om je heen die je graag beter zou willen begrijpen? Ben je geïnteresseerd in psychologie, of ben je gewoon op zoek naar een interessant boek om te lezen? Ellen Jansegers beschrijft in Zwijgen is goud de verschillende aspecten van introversie en geeft zo een duidelijk beeld van wat het nu precies inhoudt en de impact die het kan hebben. Met behulp van zowel persoonlijke getuigenissen als theoretische inzichten laat zij zien hoe we introversie op een positievere manier kunnen benaderen. In Flair wordt het boek genoemd als tip voor deze week en in De Morgen staan vijf tips om beter te luisteren, precies omdat zwijgen dus wel degelijk goud is.

Karen De Meyer - De magie van het opruimen
Opruimen: voor sommigen een fijne, rustgevende bezigheid, maar voor velen toch een taak die steeds maar weer wordt uitgesteld. Je weet niet waar te beginnen, wil geen afscheid nemen van je spullen, of hebt er simpelweg geen zin in... Maar met Karen De Meyer's boek komt aan al die ellende een einde! In De magie van opruimen word je stapsgewijs geholpen rust en ruimte te creëren in je huis, en zo ook in je hoofd. In een interview in Het Laatste Nieuws vertelt Karen waarom opruimen zo moeilijk kan zijn en worden er alvast wat tips gegeven om minder te consumeren.

Evi Hanssen, Jutta Borms en Hilde De Baerdemaker - Nog 9 minuten
Vol tips en persoonlijke ervaringen vormt dit boek een inspirerende en behulpzame gids voor meditatie. Het laat zien hoe het voor iedereen haalbaar is om elke dag heel even de tijd te nemen voor zichzelf en op die manier weer tot rust te komen. In een reportage in De Morgen benadrukt Evi Hanssen dat de kleinste goede gewoontes en korte momenten rust tijdens de dag, zoals beschreven in Nog 9 minuten, al een groot verschil kunnen maken.

Kind en jeugd

Kaat de Kock - Help, ik heb een vader (Horizon)
In het laatste deel van de Help-serie moeten Charlie en haar vriendinnen een nieuwe middelbare school gaan kiezen. Dat is niet zo leuk als het klinkt, want ze weten helemaal niet zeker of ze wel bij elkaar in de klas komen te zitten. Daarnaast heeft haar moeder nog steeds een relatie met de Sven de turnleraar, dus het zit allemaal niet mee... Maar er is wel één lichtpuntje: Charlie's relatie met Hakim is nog dik aan! In De Morgen wordt Help, ik heb een vader deze week getipt.

─  Auteurs  ─
─  Boeken  ─
Johan Op de Beeck - De Franse Revolutie I
Johan Op de Beeck

Tweedelig werk over een van de meest fascinerende episodes uit de wereldgeschiedenis

Ellen Jansegers - Zwijgen is goud
Ellen Jansegers

Razend interessant boek over een populair onderwerp

Karen De Meyer - De magie van opruimen
Karen De Meyer

Breng stap voor stap structuur, routine en rust in je dagelijks leven

Evi Hanssen, Jutta Borms en Hilde De Baerdemaeker - Nog 9 minuten
Evi Hanssen, Jutta Borms en Hilde De Baerdemaeker

Het boek bij de razend populaire podcast Nog 9 minuten

Kaat De Kock - Help, ik heb een vader
Kaat De Kock

Laatste dele in de hilarische reeks van Kaat De Kock en Chrostin

─  Blijf op de hoogte  ─

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws