─  Zoeken  ─
Johan Op de Beeck - De Franse Revolutie I

De Franse Revolutie I

Johan Op de Beeck

Tweedelig werk over een van de meest fascinerende episodes uit de wereldgeschiedenis
─  Omschrijving  ─

In een wervelende vertelling brengt Johan Op de Beeck het stormachtige verhaal van de Franse Revolutie: van de bestorming van de Bastille in 1789 tot de staatsgreep van Napoleon in 1799, van het nobele devies 'vrijheid, gelijkheid, broederschap' tot de bloeddorstige terreur, van revolutionairen die naar macht grepen maar vaak zelf onder de guillotine belandden. Tegelijk greep ook in onze regio een omwenteling plaats. Zelden leest een geschiedenis zo fascinerend en meeslepend!

─  Quotes  ─
De Morgen
'Magistraal. Johan Op de Beeck bewijst met het eerste deel van zijn duologie over de Franse Revolutie opnieuw dat hi een meesterverteller is'
Kunsttijdschrift Vlaanderen
'Via de reflecties van Robert geeft Op de Beeck de lezer een beklijvend inzicht in de Franse Revolutie en in de mechanismen van radicalisering en van wij-zij-denken, die in elke revolutie spelen. Dat is geen geringe verdienste. (...) een wervelend historisch werk, gebaseerd op een uitgebreid bronnencorpus, (...) en dit vanuit een origineel perspectief'
Auteur: Johan Op de Beeck
Auteur

Johan Op de Beeck is geschiedkundig auteur en was voorheen journalist en hoofdredacteur van diverse media. Over de Franse geschiedenis schreef hij de bestseller De Zonnekoning (2018), het tweedelige De Franse Revolutie (2022) en vijf bejubelde boeken over het napoleontische tijdperk: Napoleons nachtmerrie (2012), Waterloo (2013), de tweedelige biografie Napoleon (2014) en Het hart van Napoleon (2016). Ook Het verlies van België (2015) en Leopold II (2020) over de Belgische geschiedenis kenden een enorm succes. Tevens schreef hij twee historische thrillers: Het complot van Laken (2019) en De staatsvijand (2021).

─  Edities & Details  ─
Gebonden: De Franse Revolutie I - Johan Op de Beeck
ISBN: 9789464102277
Uitgave: Gebonden
Status: Beschikbaar
Datum: 19-04-2022
Prijs: € 34,99
Omvang: 544 pagina's

Bestel

Digitale download: De Franse Revolutie I - Johan Op de Beeck
ISBN: 9789464102284
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 19-04-2022
Prijs: € 4,99
Omvang: 416 pagina's

Bestel

NUR: 685 - Nieuwe geschiedenis (1500-1870) THEMA: Europese geschiedenis THEMA: Revoluties, opstanden, rebellie THEMA: De Franse Revolutie (ca. 1789 tot ca. 1799) THEMA: Frankrijk BISAC: HISTORY / Modern / 18th Century
─  Nieuws  ─
Johan Op de Beeck is terug met een gloednieuwe podcast: De Franse Revolutie.

Johan Op de Beeck is terug met een gloednieuwe podcast: De Franse Revolutie.

De Franse Revolutie, met Johan Op de Beeck | een podcast van Klara | vanaf donderdag 10 november op VRT MAX.⁠ Lees meer »

Boeken in de pers - week 40

Boeken in de pers - week 40

Oktober is een mooie maand voor de boekenliefhebber en ook de pers heeft genoten van de boeken die de afgelopen weken zijn verschenen. Lees meer »

Meesterverteller Johan Op de Beeck over de Franse Revolutie

Meesterverteller Johan Op de Beeck over de Franse Revolutie

 4 oktober komt Johan Op de Beeck naar de Minardschouwburg in Gent. Lees meer »

Boeken in de pers - week 28

Boeken in de pers - week 28

Juli is een mooie maand voor de boekenliefhebber en ook de pers heeft genoten van de boeken die de afgelopen weken zijn verschenen. Lees meer »

─  Boeken  ─
Johan Op de Beeck - De Franse Revolutie II
Johan Op de Beeck
Johan Op de Beeck - De Zonnekoning
Johan Op de Beeck
Johan Op de Beeck - Napoleons nachtmerrie
Johan Op de Beeck
─  Blijf op de hoogte  ─

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws