─  Zoeken  ─
Boeken in de pers - week 8
Niet alleen Tournée Minérale stond deze maand op het programma, februari brengt ook een grote portie liefde met zich mee. Valentijn mag dan weeral voorbij zijn, maar laat ons vooral niet stoppen met de liefde te vieren. Liefde voor jezelf, voor anderen, voor onze omgeving, en uiteraard ook voor boeken.

Boeken in de pers - week 8

Gepubliceerd op 25 februari, 2022 om 15:11, aangepast op 25 februari, 2022 om 16:03

Sofie De Moor - Geen kinderen, wel drie kippen
Sofie De Moor vertelt in Geen kinderen, wel drie kippen openhartig over haar onvervulde kinderwens. Een ontroerend verhaal over kinderloos door het leven gaan. In Sofies huis blijft het, in tegenstelling tot bij de buren waar de kinderen na school thuiskomen, stil. Het verhaal van Sofie en haar partner Wouter is er één van vrijheid en tegelijkertijd één van verdriet. Flair beveelt het boek warm aan. In Dag Allemaal en Het Laatste Nieuws geeft Sofie De Moor een interview over haar onvervulde kinderwens en hoe ze ermee omgaat. Ook in Primo lezen we een interview met Sofie De Moor over kinderloosheid en hoe dat bespreekbaar zou moeten zijn. Met Geen kinderen, wel drie kippen wil ze dat veranderen.

Evi Hanssen, Jutta Borms en Hilde de Baerdemaeker - Nog 9 minuten
9 minuten, oftewel de exacte hoeveelheid snooze-tijd waar we allemaal wel eens gebruik van maken als de wekker s'ochtends afgaat. Evi Hanssen, Jutta Borms en Hilde de Baerdemaeker toveren die snooze-tijd om in meditatiemomenten in het boek Nog 9 minuten. Het boek biedt haalbare meditatiesessies en je krijgt er een dosis zelfzorg, positiviteit en veerkracht bovenop. In Het Laatste Nieuws spreekt Evi Hanssen openhartig over haar gevoelens en levenservaringen. Nadenken over het leven en mediteren zijn een houvast in haar leven. Zo beschouwt ze het boek Nog 9 minuten als een cadeautje aan iedereen, waarbij ze graag iedereen op een laagdrempelige manier wil laten kennismaken met meditatie.

Leen Dendievel - Asem
Wat vertelt je lichaam je als je angst hebt of een paniekaanval beleeft? Leen Dendievel gaat op zoek naar antwoorden in haar boek Asem. Aan de hand van een foto die Leen Dendievel deelde via haar sociale media kanalen getuigt ze van een paniekaanval. De foto zou met 'daydreamer' omschreven kunnen worden, maar het gaat wel degelijk om een paniekaanval, staat te lezen in Het Laatste Nieuws. Zo zegt Dendievel dat haar lichaam van een gewone 'luie' zondag gebruik maakt om alles te verwerken wat er die week gebeurd is, met een vervelend gevoel als gevolg.

Evi Hanssen - Sinds ik niet meer drink
De kortste maand van het jaar, februari, staat ook wel bekend als de alcoholvrije maand. Heb jij jouw drinkgedrag door Tournée Minérale of Sinds ik niet meer drink van Evi Hanssen al eens onder de loep genomen? Het drinken van alcohol zit in onze maatschappij verweven, zegt Evi Hanssen in De Standaard. Wanneer ze stopte met het drinken van alcohol lokte dat allerlei reacties uit, want het zorgt ervoor dat anderen naar hun eigen alcoholgebruik kijken. In Dag Allemaal geven lezers Evi Hanssen alvast een schouderklopje voor haar engagement en hoe ze erover schreef in Sinds ik niet meer drinkEvi Hanssen is niet de enige die nee zegt tegen alcohol, volgens Story. Ook internationale celebrities stoppen ermee. Alle onthouders zeggen hetzelfde, namelijk 'beste beslissing ooit'. In Dag Allemaal geeft Evi Hanssen 5 gouden tips om alcoholvrij door het leven te gaan wat te vergemakkelijken.

Lisa Medved - De graveur
Rubens, zijn Graveur Lucas Vorsterman en een gestolen schat vormen het onderwerp van deze historische thriller. Een verhaal over rivaliteit en geheimen in de kunstenaarswereld. Antonia, de dochter van Lucas Vorsterman, groeit op in deze wereld tijdens de 17de eeuw. Ze draagt een groot geheim, dat haar vader haar toevertrouwde, met zich mee. Eeuwen later onderzoekt de Canadese kunsthistorica Charlotte haar held, Rubens, en stuit daarbij op het geheim van Antonia. Een boek waar het heden en het verleden elkaar ontmoeten. In de Gazet van Antwerpen geeft Australische schrijfster Lisa Medved een interview over De Graveur en waarom die zich in Antwerpen afspeelt.

Stany Crets - Oud papier
Iedereen heeft wel een doos oud papier staan thuis, zo ook Raymond en Rachel, de hoofdrolspelers in de roman Oud papier van Stany Crets. Een doos vol leugens en halve waarheden. Een tragikomisch verhaal over hoteldeuren, overspel, een dagboek en bovenal over het grillige lot. Story tipt Oud papier, het literaire debuut van Stany Crets, als winters leesplezier.

Karolien Olaerts - Karola's kitchen: het kookboek
Voedingswetenschapper Karolien Olaerts houdt een passioneel pleidooi voor gezonde, ecovriendelijke eetgewoonten. In haar kookboeken kan je op basis van deze pijlers veel lekkere, gezonde maaltijden vinden. Ook in haar podcast De Karola's Kitchen geeft ze tips om op een laagdrempelige manier ecologischer te koken, een luistertip volgens Knack Weekend.

Meneer Zee en Gitte Vancoillie - Jij bent alle liefde
In dit modern sprookje gaan Hoop en Wil op zoek naar Liefde. De graphic novel Jij bent alle liefde van Meneer Zee en Gitte Vancoillie bevat een maatschappelijke boodschap vertellen ze in Het Nieuwsblad. "Dit boek moet de wereld veranderen". Ze willen met dit boek het belang van liefde en aandacht voor alles en iedereen rondom ons benadrukken. Het Laatste Nieuws reikt dit liefdevol verhaal aan als leestip.

─  Auteurs  ─
─  Boeken  ─
Sofie De Moor - Geen kinderen, wel drie kippen
Sofie De Moor

Openhartig en ontroerend mooi relaas van een leven zonder kinderen

Lisa Medved - De graveur
Lisa Medved

Historische thriller over Rubens, zijn graveur en een gestolen schat

Leen Dendievel - Asem
Leen Dendievel

Een volledig herziene uitgave van deze bestseller over angst

Evi Hanssen, Jutta Borms en Hilde De Baerdemaeker - Nog 9 minuten
Evi Hanssen, Jutta Borms en Hilde De Baerdemaeker

Het boek bij de razend populaire podcast Nog 9 minuten

Evi Hanssen - Sinds ik niet meer drink
Evi Hanssen

Een ontwapenend relaas van 500 dagen zonder alcohol

Stany Crets - Oud papier
Stany Crets

Het literaire debuut van meesterverteller Stany Crets

Karolien Olaerts - Karola's Kitchen: het kookboek
Karolien Olaerts

Eindelijk, het langverwachte kookboek van Karola's Kitchen

Meneer Zee - Jij bent alle liefde
Meneer Zee

Een modern sprookje over de zoektocht naar liefde

─  Blijf op de hoogte  ─

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws