─  Zoeken  ─
Boeken in de pers - week 45
November is een mooie maand voor de boekenliefhebber en ook de pers heeft genoten van de boeken die de afgelopen weken zijn verschenen.

Boeken in de pers - week 45

Gepubliceerd op 16 november, 2022 om 13:24, aangepast op 16 november, 2022 om 15:16

Beste boekenliefhebber,

De herfstvakantie vloog voorbij en wat was het een zalige week! Nooit eerder waren de zomerse temperaturen zo laat op het jaar nog van de partij. Helaas raast de tijd verder en zit je nu waarschijnlijk al af te tellen naar die volgende vrije dagen.

Mis je dat zalige vakantiegevoel of droom je van hetere oorden? Geen nood, wij zetten onze meest besproken boeken voor jou op een rijtje. Je zal het er ongetwijfeld warm van krijgen!
 

Leen Dendievel – Asem en HARD
Leen Dendievel is op 15 november te gast in GC ’t Hofland te Ardooie, dat meldt Het Nieuwsblad. Daar zal ze vertellen over liefde, angst en haar recente werk. Dat zijn voor de schrijfster geen onbekende thema’s. Leen schreef in 2016 HARD, een boek dat je meeneemt op een reis door het land van de liefde. Ook angst is geen ongekend terrein, daarover schreef de auteur Asem waar ze op zoek gaat naar de oorzaak van haar paniekaanvallen en wat je daar nu eigenlijk tegen kunt doen. 

Ellen Jansegers – Zwijgen is goud: Introvert in een extraverte wereld
Zwijgen is goud gaat over alle aspecten van introversie. Ellen Jansegers gaat in tegen clichés en erkent de positieve kanten. Metafoor vermeldt dat iedereen gebaat is bij het lezen van dit boek. “Het boek is bestemd voor introverten om zichzelf en hun extraverte medemens beter te begrijpen én te accepteren. Het is ook bestemd voor extraverten, om even met een introverte bril naar de maatschappij te kijken...” 

Victor Hannes, Yannick Verberckmoes - De laatste getuige: Hoe ik met de Brigade Piron België bevrijdde
De laatste getuige vertelt over de ervaringen van Victor Hannes in De Brigade Piron. Op 5 november stelde Yannick Verberckmoes het boek voor in Zele, dat meldde Het Laatste Nieuws.  In de lezing was niet enkel het verhaal van Vic te horen, maar waren er ook getuigenissen van andere oorlogsveteranen, beelden en foto’s te zien.

Evi Hanssen - Sinds ik niet meer drink
Heel wat BV’s zweren alcohol af. Dag Allemaal interviewde bekende gezichten zoals Bart De Wever, Katrien De Ruysscher en Evi Hanssen over leven zonder alcohol. In 2021 schreef Evi het boek Sinds ik niet meer drink, een ontwapenend relaas van 500 dagen zonder alcohol. Haar boek biedt “geen pleidooi tegen alcohol, maar een nuchtere kijk op een leven zonder de favoriete drug van onze maatschappij”, zegt ze in Dag Allemaal

Andy McGrath – God is dood: De opkomst en ondergang van Frank Vandenbroucke "Nieuw is het verhaal niet, maar zo mooi als McGrath het neerschrijft, las u het nog nooit." Zowel Gazet van Antwerpen als Het Nieuwsblad zijn laaiend enthousiast over God is dood, het verhaal van fietsend godenkind Frank Vandenbroucke. Gazet van Antwerpen plaatste dit boek onder de rubriek Tien sportboeken die je gelezen moet hebben en Het Nieuwsblad bekroonde het boek met vier sterren. McGrath toont “relevante getuigenissen, onvoorstelbare details en hilarische anekdotes aan mekaar geregen tot een tragisch levensverhaal”, kortom: een boek om te verslinden!

Wim Vanlessen, Leon Römer - Een heel bijzondere jongen
In de rubriek Billie shopt zette het magazine Billie unieke items in de kijk. Daar hoort ook het aangrijpende kinderboek van Wim Vanlessen bij. De illustraties van Leon Römer doen zowel jonge als oudere lezers wegdromen bij dit prachtige verhaal over de bijzondere Willem. 

─  Auteurs  ─
─  Boeken  ─
Leen Dendievel - Asem
Leen Dendievel

Een volledig herziene uitgave van deze bestseller over angst

Leen Dendievel - HARD
Leen Dendievel

Liefde sterft nooit

Ellen Jansegers - Zwijgen is goud
Ellen Jansegers

Razend interessant boek over een populair onderwerp

Yannick Verberckmoes en Victor Hannes - De laatste getuige
Yannick Verberckmoes en Victor Hannes

De Brigade Piron: het Belgische Band of Brothers-verhaal

Evi Hanssen - Sinds ik niet meer drink
Evi Hanssen

Een ontwapenend relaas van 500 dagen zonder alcohol

Andy McGrath - God is dood
Andy McGrath

Opkomst en ondergang van Frank Vandenbroucke, fietsend godenkind

Wim Vanlessen - Een heel bijzondere jongen
Wim Vanlessen

Een prachtig prentenboek over geloven in je dromen

─  Blijf op de hoogte  ─

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws