─  Zoeken  ─
Boeken in de pers - week 36
September is een mooie maand voor de boekenliefhebber en ook de pers heeft genoten van de boeken die de afgelopen weken zijn verschenen.

Boeken in de pers - week 36

Gepubliceerd op 30 september, 2021 om 15:25, aangepast op 30 september, 2021 om 15:30

Non-fictie
Johan Op de Beeck - Leopold II (Horizon)
Dries van Noten laat weten in De Tijd dat Leopold II van Johan Op de Beeck op zijn boekenplank én op zijn leeslijstje staat.

Stephanie Planckaert en Iluna Timmerman – Tiener en moeder (Horizon)
'Ik vond het zo mooi om haar verhaal als zestienjarig meisje te lezen', zegt Iluna Timmerman in een interview met TeVe-BLAD over het proces van Tiener en moeder. Dit boek, dat  ze samen met haar mama Stephanie Planckaert schreef, verschijnt eind september bij Horizon.


Fictie
Johan Op de Beeck – De staatsvijand (Horizon)
* Opnieuw verscheen een boek van Johan Op de Beeck in de pers afgelopen week. Deze keer interviewde Het Nieuwsblad Johan Op de Beeck over zijn nieuwste roman, De staatsvijand, tevens de opvolger van Het complot van Laken. Hij vertelt onder meer over zijn research: 'Alle plekken die een rol spelen in dit boek heb ik bezocht, tot en met het KGB-gebouw in Moskou. Een belangrijke scène speelt zich af in een ijstunnel in de Alpen. Dertig jaar geleden was ik daar en toen heb ik in een notitieboekje geschreven dat die plaats wel eens een mooie setting voor een verhaal zou kunnen zijn. Nu paste ze perfect in de ontsnappingsscène die ik voor ogen had. Alles wat ik beschrijf, moet kloppen: van de auto’s tot het communicatiemateriaal waarmee de spionnen toen werkten.' Het interview wordt gevolgd door een korte recensie die het boek prijst voor de 'doorgedreven research' en dat het 'een onderhoudende historische spionageroman over een boeiende man in een complexe tijd is'.

De staatsvijand verdiende ook een plekje in de nieuwsbrief van de Vereniging van Vlaamse Misdaadauteurs.

Rudy Morren – Verdronken land (Horizon)
Rudy Morrens aankomende thriller Verdronken land kreeg in dezelfde nieuwsbrief van de Vereniging van Vlaamse Misdaadauteurs ook een welverdiende vermelding. Op 29 september verschijnt de tweede thriller van Rudy Morren die met zijn tweede boek Sneeuwspoor de Hercule Poirotprijs 2020 won.

Kookboeken
Karolien Olaerts – Karola's Kitchen: het kookboek (Horizon)
* In Het Nieuwsblad verscheen een interview met Karolien Olaerts. Daarin vertelt ze meer over haar fantastisch kookboek Karola's Kitchen: het kookboek en haar visie op eten en koken. Over haar kookboek maakt ze de uitstekende opmerking: 'Ik heb wel een uniek plekje [tussen de vele kookboeken] denk ik, tussen de uitersten. Langs de ene kant de gezondheidskookboeken die focussen op afvallen en diëten, zonder het misschien zo te noemen, maar dat is wel wat ze doen. Langs de andere kant de meer bourgondische keuken waar je veel werk aan hebt of waar kilo’s boter en room in zitten. Bij mij gaat het echt om elke dag voedzamer eten, met veel smaak.' 

* In Billie, het magazine bij Het Nieuwsblad, stonden enkele voorproefjes (knipoog) van Karola's Kitchen: het kookboek. Drie heerlijke receptjes krijgen een prominente plaats: Currygroenten met yoghurtsaus en couscous, Kruidige appelpancakes, en Broccoli en bloemkool met ei en feta.

* Een derde verschijning afgelopen week voor Karolien Olaerts met Karola's Kitchen: het kookboek in Steps. Opnieuw geeft ze extra duiding over haar kookboek waarbij ze 'benadrukt dat ze geen dieetboek heeft gemaakt'.


 

─  Auteurs  ─
─  Boeken  ─
Johan Op de Beeck - De staatsvijand
Johan Op de Beeck

Het langverwachte vervolg op de bestseller Het complot van Laken

Stephanie Planckaert en Iluna Timmerman - Tiener en moeder
Stephanie Planckaert en Iluna Timmerman

Openhartige ontboezemingen van Stephanie Planckaert en haar dochter Iluna

Johan Op de Beeck - Leopold II
Johan Op de Beeck

Een grote koning of een massamoordenaar?

Johan Op de Beeck - Het complot van Laken
Johan Op de Beeck

Vuistdikke bestseller voor een laag prijsje

Rudy Morren - Verdronken land
Rudy Morren

Het nieuwe meesterwerk van de winnaar van de Knack Hercule Poirotprijs 2020

Karolien Olaerts - Karola's Kitchen: het kookboek
Karolien Olaerts

Eindelijk, het langverwachte kookboek van Karola's Kitchen

─  Blijf op de hoogte  ─

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws