─  Zoeken  ─
Boeken in de pers - week 40
Oktober is een mooie maand voor de boekenliefhebber en ook de pers heeft genoten van de boeken die de afgelopen weken zijn verschenen.

Boeken in de pers - week 40

Gepubliceerd op 10 oktober, 2022 om 10:10, aangepast op 10 oktober, 2022 om 14:12

Johan Op de Beeck – De Franse Revolutie 2
Johan Op de Beeck doet het weer met De Franse Revolutie 2. In twee delen vertelt hij het verhaal van één van de meest fascinerende episodes uit de wereldgeschiedenis vanuit het perspectief van François Robert. Een weergaloze vertelling over een periode in de wereldgeschiedenis die nog altijd tot de verbeelding spreekt. Als het ware een roman. Johan Op de Beeck geeft ook lezingen over zijn tweeledig werk, zo kondigt Het Laatste Nieuws een lezing in Ninove aan.

Victor Hannes en Yannick Verberckmoes – De laatste getuige: hoe ik met de brigade Piron België bevrijdde
75 jaar, zo lang heeft Victor Hannes gezwegen over zijn ervaringen in de Brigade Piron. "Omdat dat emotioneel moeilijk lag, maar ook omdat hij dacht dat er daarvoor wienig interesse was." kan je lezen in Het Laatste Nieuws. Via een foto uit een boek dat Victor 40 jaar geleden had gekregen van iemand die in het leger zat is de bal aan het rollen gegaan. "Aan Yannick vertelde Vic honderduit over zijn ervaringen." Yannick Verberckmoes heeft het uitzonderlijke verhaal van Victor Hannes verwerkt tot een boek.

Leen Dendievel – Brief aan mijn kind
Van 1 tot 10 oktober is het de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid. Hun doel is het bespreekbaar maken van goed in je vel zitten en psychische kwetsbaarheid. Brief aan mijn kind van Leen Dendievel kan hierbij zeker niet ontbreken. Een boek over hoe je meer moet stilstaan bij de kleine dingen in het leven. Over hoe kwetsbaar we zijn en hoe we best niets van anderen kunnen verwachten. Over hoe we hulp moeten durven vragen als we deze nodig hebben. Maar ook: fouten maken, opnieuw beginnen, leven! Kortom, een boek dat iedereen eens zou moeten gelezen hebben. Op 27 oktober komt Leen naar Malle, waar je deze maand nog andere activiteiten vindt rondom dit thema. Alle info is te vinden in De Zondag.

Nadine Monfils – Nu breekt mijn pijp!
In de whodunit Nu breekt mijn pijp! spelen René Magritte en zijn vrouw Georgette de hoofrol. "De magrittes in de rol van volbloed speurders." Het is echt een thriller waar je vrolijk van wordt. Of zoals Gazet van Antwerpen het zo mooi verwoordt: "charmant, lichtvoetig en geestig". Nadine Monfils heeft voor dit boek trouwens heel wat onderzoek verricht, dat merk je aan alle voetnoten die je in erin terugvindt.

Meneer Zee en Gitte Vancoillie – Jij bent alle liefde
Kruibeke zet jaarlijks het brede culturele leven in de bloemetjes met hun cultuurprijzen. Dit jaar mochten illustrator Gitte Vancoillie en rasechte tovenaar met woorden, Meneer Zee, de prijs in ontvangst nemen voor hun boek Jij bent alle liefde. Waarin de illustraties en de woorden zo mooi in elkaar overvloeien en één prachtig geheel vormen. Dit meldden zowel Het Nieuwsblad als Gazet van Antwerpen.

─  Auteurs  ─
─  Boeken  ─
Johan Op de Beeck - De Franse Revolutie I
Johan Op de Beeck

Tweedelig werk over een van de meest fascinerende episodes uit de wereldgeschiedenis

Johan Op de Beeck - De Franse Revolutie II
Johan Op de Beeck

Tweede deel over een van de meest fascinerende episodes uit de wereldgeschiedenis

Yannick Verberckmoes en Victor Hannes - De laatste getuige
Yannick Verberckmoes en Victor Hannes

De Brigade Piron: het Belgische Band of Brothers-verhaal

Leen Dendievel - Brief aan mijn kind
Leen Dendievel

Vervolg op Georges & Rita, waarvan meer dan 15.000 exemplaren zijn verkocht

Nadine Monfils - Nu breekt mijn pijp!
Nadine Monfils

De bekende Belgische kunstschilder René Magritte als dolle detective

Meneer Zee - Jij bent alle liefde
Meneer Zee

Een modern sprookje over de zoektocht naar liefde

─  Blijf op de hoogte  ─

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws