─  Zoeken  ─
Boeken in de pers - week 9
Spring maar alvast blij op en neer, want hier zijn de boeken in de pers weer! Alweer is er een week voorbij gevlogen. Een week die opnieuw gevuld werd met wondermooie, spannende, ontroerende en geestige boeken. Hieronder ontdek je meer over de boeken die deze week werden uitgelicht in de pers. Misschien vind jij hiertussen wel een verborgen parel of dat ene boek dat je altijd al wilde lezen. Mijn tip: laat je inspireren, ontdek het onbekende en lees!

Boeken in de pers - week 9

Gepubliceerd op 9 maart, 2022 om 16:25, aangepast op 17 maart, 2022 om 10:58

Non-fictie

Andy McGrath - God is dood: De opkomst en ondergang van Frank Vandenbroucke (Horizon)
Fietsend godenkind, Frank Vandebroucke. Zo werd hij omschreven, als een god. Zijn grootste vijand was hijzelf. Depressie, verslavingen en auto-ongelukken resulteerden in een schorsing. Van wielerheld naar een uit de gratie gevallen man. Hoe zijn leven eruit zag beschreef Andy McGrath in God is dood: De opkomst en ondergang van Frank Vandenbroucke. Het boek verschijnt deze maand! Sport Voetbalmagazine is alvast enthousiast over deze biografie, waarin op zoek wordt gegaan naar antwoorden over het leven en de dood van Frank Vandenbroucke.

Joshua Dutré - Katten (Horizon)
Loopt er bij jou thuis een schattige pluizige vriend rond of ben je een grote poezenliefhebber en wil je alles te weten komen over de wondere wereld van katten? Dan ben je bij dit boek aan het juiste adres. In Story geeft Joshua Dutré mee dat hij met dit boek hoopt bij te dragen aan het welzijn van Vlaamse katten.

Evi Hanssen - Sinds ik niet meer drink (Horizon)
Wat gebeurt er als je 500 dagen geen alcohol drinkt? Bij Evi Hanssen resulteerde het niet alleen in fysieke gevolgen, het had ook effect op haar vriendschappen, haar relatie, haar werk en haar zelfbeeld. Hoe Evi Hanssen dit alles beleefde lees je in Sinds ik niet meer drink. Bockie de Repper vertelt in Humo dat hij zich niet geroepen voelt om Evi Hanssen haar voorbeeld te volgen, maar benadrukt wel dat ze moet doen waar ze zich goed bij voelt.

Fictie

Lisa Medved - De graveur (Horizon)

In De graveur ontmoet het heden het verleden in Antwerpen. Een hedendaagse Canadese kunsthistorica doet onderzoek naar kunstenaar Rubens, en stuit daarbij op een geheim in het 17de eeuwse Antwerpen. Een geheim van Antonia en haar vader Lucas Vorsterman, de graveur van niemand minder dan Rubens. Niets is wat het lijkt in deze historische thriller van Lisa Medved.
"Het is een bijzondere mix van geschiedenis, kunsthistorie en spanning. Knap gedaan.", aldus Algemeen Dagblad die De graveur tipt. Een geslaagd debuut van Lisa Medved dat beslist naar meer smaakt, klinkt het in deze recensie die verscheen in Knack Focus.
 

─  Auteurs  ─
─  Boeken  ─
Andy McGrath - God is dood
Andy McGrath

Opkomst en ondergang van Frank Vandenbroucke, fietsend godenkind

Dierendokter Joshua - Katten
Dierendokter Joshua

Als het aan de kat lag, kocht ze dit boek

Evi Hanssen - Sinds ik niet meer drink
Evi Hanssen

Een ontwapenend relaas van 500 dagen zonder alcohol

Lisa Medved - De graveur
Lisa Medved

Historische thriller over Rubens, zijn graveur en een gestolen schat

─  Blijf op de hoogte  ─

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws