─  Zoeken  ─
Boeken in de pers - week 1
2022 is een mooie begin voor de boekenliefhebber en ook de pers heeft genoten van de boeken die de afgelopen weken zijn verschenen.

Boeken in de pers - week 1

Gepubliceerd op 18 januari, 2022 om 14:28, aangepast op 18 januari, 2022 om 14:32

Evi Hanssen - Sinds ik niet meer drink (Horizon)
Ik schreef het al in de inleiding: een nieuw jaar gaat vaak gepaard met goede voornemens. En je lever wat verlichten hoort daar vaak bij. Als je reeds de intentie hebt om te stoppen met drinken, kan Sinds ik niet meer drink van Evi Hanssen je dat laatste zetje geven. Dit luchtige boek gaat over de ups én downs die gepaard gaan met het opgeven van alcohol. De invloed op je sociale leven en de fysieke gevolgen.

VTM-journalist Romina Van Camp vertelt in TV-familie dat zij het boek voor kerst had gevraagd. Al betwijfelt zij dat ze die gezellige wijnavonden met vriendinnen kan doorkomen zonder alcohol. Sinds ik niet meer drink zet je in ieder geval aan om je eigen alcoholgebruik eens onder de loep te nemen. Het zal ongetwijfeld Romina ook het een en ander bijbrengen.


Karolien Olaerts - Karola's kitchen (Horizon)
Nu we bezig zijn over goede voornemens en zorg dragen voor ons lichaam is dit een naadloze overgang naar Karolien Olaerts en haar boek Karola's kitchen. Luister naar je lichaam en eet volgens je buikgevoel is Karoliens levensmotto. Ze heeft een bloedhekel aan het woord (of de variant ervan) "dieet". Wat veel beter werkt is het toevoegen van gezondheid in plaats van het verbieden van ongezondheid.

In Het Nieuwsblad kan je 5 goede redenen vinden om niet op dieet te gaan. Karolien werd samen met andere voedingsexperts geïnterviewd over de onzin van diëten. Zo vertelt Karolien dat ons lichaam er simpelweg niet voor gemaakt is en het ons alleen maar stress oplevert. “Pas op, stress is iets groots om aan te pakken. Maar in dit geval ligt de oplossing wel binnen handbereik: gewoon niet op dieet gaan.” Eigenlijk is het heel simpel, als je iets niet mag eten, spreken we over een dieet. “Toch een houvast nodig? Stel gezondheidspijlers vast die niets te maken hebben met gewicht. Een goed voornemen kan zijn dat je vijf kilometer aan een stuk wilt lopen dit jaar. Of dat je tweemaal per week een groentelunch meeneemt naar het werk in plaats van een broodje te kopen. Of dat je wat vroeger in bed kruipt of meer tijd spendeert in de natuur. Maak het haalbaar. Zo boek je gezondheidswinst op lange termijn zonder dat het iets met kilo’s te maken heeft.”

Niet alleen diëten is klinkare onzin volgens Karolien, ook voedingshypes zoals het zogezegde heilzame effect van gember slaan de bal volledig mis. In Humo's glazen bol voorspellen ze dat gember onmisbaar wordt in de keuken. Ze hebben het over "het idee dat gember de immuniteit versterkt." Daar is natuurlijk geen enkel wetenschappelijk bewijs voor. Het is gewoon gezond én lekker, al zeg ik het zelf. Dus gebruik het gerust in een curry en in het artikel geeft Karolien nog meer tips wat je met gember kan doen.


Hilde De Baerdemaeker, Evi Hanssen en Jutta Borms - Nog 9 minuten (Horizon)
Nog 9 minuten is een schat aan inspiratie om op elk moment van de dag even tot rust te komen. Hilde De Baerdemaeker noemt het "een cadeautje van Evi Hanssen, Jutta Borms en mij aan de wereld in coronatijden." in Dag Allemaal. Zoals zij zelf aangeeft, lukt het haar ook niet om altijd een goede balans te vinden. Keep it simple lijkt mij de gepaste slogan van deze week. Stap voor stap komen we er wel en als je toch persé een goed voornemen wil maken, lijkt mij elke dag 9 minuten mediteren best haalbaar.

 

Agnès de Lestrade, Jean-Claude van Rijckeghem en Sarah Devos - Mijn vader is een saucisse (Horizon)
Een oproep tot meer contact maken en en luisteren naar elkaar. Dat is wat ik gehaald heb uit Mijn vader is een saucisse, het boek bij de gelijknamige film. Als je de film over een gezin dat langzaam uiteen valt doordat ze elkaar voor lief nemen nog niet gezien hebt, kan je in februari terecht bij cinema De Polygoon in Brasschaat laten Het NieuwsbladGazet van Antwerpen en Het Laatste Nieuws weten.


Sylvia Van Driessche - Liefdestips aan mezelf (Horizon)
Vorige maand werd bekend dat Gloria Monserez de hoofdrol zal vertolken in de nieuwe reeks rond het jeugdboek Liefdestips aan mezelf. Plots is ze overal want je zal haar ook kunnen zien als presentatrice in Hotel Romantiek. Haar hoofdrol in Liefdestips aan mezelf vindt ze alvast leuk, vertelt ze in Het NieuwsbladGazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg.

─  Auteurs  ─
─  Boeken  ─
Evi Hanssen - Sinds ik niet meer drink
Evi Hanssen

Een ontwapenend relaas van 500 dagen zonder alcohol

Evi Hanssen, Jutta Borms en Hilde De Baerdemaeker - Nog 9 minuten
Evi Hanssen, Jutta Borms en Hilde De Baerdemaeker

Het boek bij de razend populaire podcast Nog 9 minuten

Karolien Olaerts - Karola's Kitchen: het kookboek
Karolien Olaerts

Eindelijk, het langverwachte kookboek van Karola's Kitchen

Agnès de Lestrade; Jean-Claude van Rijckeghem; Sarah Devos - Mijn vader is een saucisse
Agnès de Lestrade; Jean-Claude van Rijckeghem; Sarah Devos

Het boek bij de nieuwe film van Jean-Claude van Rijckeghem

─  Blijf op de hoogte  ─

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws