─  Zoeken  ─
Gilles Deleux - Arno

Arno

Gilles Deleux

─  Omschrijving  ─

Arno Hintjens staat al bijna een halve eeuw als muzikant op het podium. Vanaf 1970 als mondharmonicaspeler van de bluesgroep Freckle Face, daarna als zanger van Tjens Couter en T.C. Matic, waarmee hij in 1981 doorbrak met de hit Oh la la la. Andere new wave hits volgden, zoals Que Pasa en Putain, putain. Vanaf 1986 ging Arno solo, wat dertig jaar later resulteerde in zijn dertiende studio-album Human Incognito. In totaal werkte Arno mee aan niet minder dan 32 studio-albums. Met zijn hoogst persoonlijke stijl weet Arno verscheidene genres en talen te verweven: rock met new wave, blues en chanson, gezongen in het Engels, Frans, Nederlands of zelfs zijn Oostends dialect. Ontelbare nummers werden onvergetelijke klassiekers, zoals Jive To The Beat¸ Forget The Cold Sweat, Vive ma liberté, Whoop That Thing, Les yeux de ma mère, Elle adore le noir en vele vele anderen. Zijn albums haalden goud en zelfs platina. In België werd Arno verscheidene keren bekroond tot 'zanger van het jaar' en in Frankrijk kreeg hij de eretitel van Ridder in de Kunsten en de Letteren.
Deze unieke biografie over de monumentale carrière van Arno vertelt het hele levensverhaal, van zijn kinderjaren in Oostende over de moeizame start als jonge muzikant tot zijn nationale én internationale successen en de bioscoopdocumentaire die in 2016 over hem werd gemaakt.

─  Quotes  ─
Boekenmagazine
'Deze unieke biografie over de monumentale carrière van Arno vertelt het hele levensverhaal.'
Bruzz
'Een boek over een van de iconen van de vaderlandse muziekgeschiedenis.'
De Standaard der Letteren
'Review'
Peter Vantychem
Auteur: Gilles Deleux
Auteur

Gilles Deleux (1966) woont en werkt als journalist en auteur in Brussel. Hij werkte acht jaar aan deze biografie, waarvoor hij benevens Arno bijna tweehonderd personen uit zijn omgeving interviewde. Een eerste editie verscheen in 2004 en was een bestseller. Deze nieuwe editie werd door de auteur volledig herzien en geactualiseerd tot 2016.

─  Edities & Details  ─
Paperback: Arno - Gilles Deleux
ISBN: 9789492626905
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 14-05-2018
Prijs: € 24,99
Omvang: 480 pagina's

Bestel

Paperback: Arno - Gilles Deleux
ISBN: 9789492626004
Uitgave: Paperback
Status: Niet beschikbaar
Datum: 15-02-2017
Prijs: € 24,99
Omvang: 480 pagina's

Bestel

Digitale download: Arno - Gilles Deleux
ISBN: 9789492626011
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 15-02-2017
Prijs: € 9,99
Omvang: 480 pagina's

Bestel

NUR: 661 - Muziek THEMA: België THEMA: Biografie: kunst en amusement THEMA: Individuele acteurs en spelers BISAC: BIOGRAPHY & AUTOBIOGRAPHY / Composers & Musicians
─  Boeken  ─
Olivier Todd - Jacques Brel, een leven
Olivier Todd

Olivier Todd kreeg voor zijn onderzoek over Jacques Brel, een leven toegang tot het privé-archief van de zanger. Hij ontdekte onbekende teksten, gedichten, eerste versies van romans en verrassende co...

─  Blijf op de hoogte  ─

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws