─  Zoeken  ─
Boeken in de pers - week 23
Juni is een mooie maand voor de boekenliefhebber en ook de pers heeft genoten van de boeken die de afgelopen weken zijn verschenen.

Boeken in de pers - week 23

Gepubliceerd op 10 juni, 2022 om 17:00

Het is natuurlijk altijd fijn om weer een nieuw boek in je handen te hebben. En dat is niet alleen omdat je dan weer een nieuwe wereld kan ontdekken of je even kan verdiepen in een interessant onderwerp. Nee, een belangrijke reden is natuurlijk ook die heerlijke geur van een nieuw, of juist oud, boek. Als lezer ben je waarschijnlijk wel gewend aan de gekke blikken van mensen wanneer je enthousiast je neus in een boek steekt en diep inademt voordat je pas echt begint met het lezen ervan. Maar waar komt die magische geur eigenlijk vandaan? Dit is een ingewikkeld verhaal, maar heeft alles te maken met bepaalde chemicaliën. De vanille-achtige geur van oude boeken komt van bepaalde chemische reacties, terwijl de geur van nieuwe boeken komt van de chemicaliën van het papier en de inkt zelf.
 


Non-fictie

Gilles Deleux - Arno
In 2008 verscheen de eerste versie van deze unieke biografie over de Belgische rockheld Arno Hintjens, het resultaat van jaren werk en interviews van Gilles Deleux. Nu is een nieuwe, herziene editie verschenen, waarin het volledige leven en de monumentale carrière van Arno aan bod komen. Van zijn beginjaren in Oostende tot zijn tijd in de bands Freckle Face, Tjens Couter en T.C. Matic, tot zijn overlijden in 2022. Met hits zoals 'Oh la la', 'Que pasa', 'Les Yeux de ma mère' en nog vele andere is hij ongetwijfeld een icoon in de Belgische muziekgeschiedenis. De nieuwe editie van Arno wordt deze week in De Morgen besproken.

Sofie De Moor - Geen kinderen, wel drie kippen
In Geen kinderen, wel drie kippen vertelt Sofie De Moor haar persoonlijke verhaal over ongewilde kinderloosheid. Ze bespreekt het verdriet dat erbij komt kijken, maar ook de langzame weg naar acceptatie, en het kunnen genieten van de vrijheid die ze nu heeft. In Goed Gevoel is deze week een interview met auteur Sofie De Moor te lezen. Hierin vertelt ze waarom ze dit boek heeft geschreven: "De verwachting dat een vrouw kinderen krijgt, is er overal: op sociale media, op televisie." Met haar boek laat ze juist de andere kant zien, eindelijk iets herkenbaars voor anderen in haar situatie.Fictie

Nadine Monfils - Nu breekt mijn pijp! (Horizon)
René Magritte ken je misschien wel als bekende schilder, maar nu kun je hem ook als detective aan het werk zien. In het cozy crime boek Nu breekt mijn pijp van Nadine Monfils gaat Magritte in het Brussel van de jaren 50 samen met zijn vrouw op zoek naar een moordenaar, de moordenaar van een vrouw die hij zag in een visioen. Dit "detectiveverhaal waar je helemaal vrolijk van wordt" wordt deze week getipt in Het Laatste Nieuws.

─  Auteurs  ─
Auteur: Gilles Deleux

Gilles Deleux (1966) woont en werkt als journalist en auteur in Brussel. Hij werkte acht jaar aan deze biografie, waarvoor hij naast Arno bijna tweehonderd personen uit diens omgeving interviewde. De eerste editie verscheen in 2007 en was meteen een bestseller. Deze nieuwe uitgave werd door de auteur volledig herzien en geactualiseerd tot het overlijden van Arno op 23 april 2022.

Auteur: Sofie De Moor

Sofie De Moor (1984) was jarenlang leerkracht voor ze besliste om van haar pen te gaan leven. Ze schrijft verhalen, publiceerde meerdere kinderboeken en is hoofdredacteur van het jongerenmagazine Klap. Geen kinderen, wel drie kippen is haar eerste boek voor volwassenen.

Auteur: Nadine Monfils

Nadine Monfils (1953) is een Belgische schrijfster, regisseuse en producente. Ze is vooral bekend om haar detectiveromans en thrillers, die meermaals bekroond werden. Ze geeft schrijflessen (onder andere in Franse gevangenissen), had een kunstgalerie in Brussel en was ook een tijdlang comédienne. Ze woont momenteel in Montmartre.

─  Boeken  ─
Gilles Deleux - Arno
Gilles Deleux

Unieke biografie van de Belgische rockgod

Sofie De Moor - Geen kinderen, wel drie kippen
Sofie De Moor

Openhartig en ontroerend mooi relaas van een leven zonder kinderen

Nadine Monfils - Nu breekt mijn pijp!
Nadine Monfils

De bekende Belgische kunstschilder René Magritte als dolle detective

─  Blijf op de hoogte  ─

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws