─  Zoeken  ─
Boeken in de pers - week 24
Juni is een mooie maand voor de boekenliefhebber en ook de pers heeft genoten van de boeken die de afgelopen weken zijn verschenen.

Boeken in de pers - week 24

Gepubliceerd op 27 juni, 2022 om 09:25

Beste boekenliefhebber,

Je zou kunnen zeggen dat er, over het algemeen, twee soorten boekenkopers zijn: zij die boeken kopen om meteen te lezen en zij die hun verzameling maar blijven aanvullen, wetende dat ze nooit aan al die boeken toe zullen komen. Zelf moet ik toegeven dat ik wel een beetje in die tweede categorie val; ik kan een boek gewoon niet laten liggen, zelfs als die eigenlijk niet meer in mijn boekenkast past... Dus mocht jij je hier stiekem ook wel in herkennen, weet dan dat je niet de enige bent. Sterker nog, in het Japans is er zelfs een woord voor: tsundoku! Dit woord verwijst naar het kopen van boeken om ze te laten opstapelen of in ieder geval pas later te gaan lezen.

Lees snel de rest van deze mail voor boekentips die in ieder geval niet lang in je kast zullen blijven liggen, maar waar je juist meteen aan wil beginnen.

Veel leesplezier!Non-fictie

Gilles Deleux - Arno (Horizon)
Van zijn tijd in verschillende bands als mondharmonicaspeler en zanger tot zijn tijd als solo-artiest, voor meer dan een halve eeuw veroverde Arno Hintjens het podium. Zijn mix van verschillende genres en talen is typerend voor zijn unieke stijl, die hem meerdere prijzen en zelfs internationaal succes opleverde. De herziene editie van Gilles Deleux' biografie over deze Belgische rockheld beschrijft zijn leven en carrière, met behulp van interviews met meer dan tweehonderd mensen uit Arno's omgeving. Dit interessante boek krijgt deze week 3 sterren in de Gazet van Antwerpen.

Ellen Jansegers - Zwijgen is goud (Horizon)
Introversie is een steeds meer besproken onderwerp. En dit is een belangrijke ontwikkeling, want introverte mensen hebben het niet altijd even makkelijk in onze extraverte wereld. Ellen Jansegers beschrijft in haar boek welke impact introversie kan hebben op iemands leven, persoonlijk en professioneel, en geeft ook tips om jezelf en/of andere introverten te helpen overleven in deze op extraverte mensen gerichte maatschappij. In Markant Magazine bespreekt Ellen Jansegers enkele kenmerken van introversie en kun je ook een testje doen om erachter te komen of je zelf intro-, ambi- of extravert bent.

Rudi Vranckx - Een zomer als geen andere (Horizon)
De coronapandemie heeft natuurlijk een grote impact gehad op onze wereld en persoonlijke levens. Maar wat zullen de gevolgen zijn op lange termijn? Zullen onze levens ooit weer precies zoals voor de pandemie worden? Om hierachter te komen reisde Rudi Vranckx een zomer lang in een camper door Europa en sprak met visionaire denkers over de invloed van dit virus. In De Morgen bespreekt hij deze week samen met Robin Raemakers zijn werk en ervaringen

Rudi Vranckx - Mijn kleine oorlog (Horizon)
Als oorlogverslaggever heeft Rudi Vranckx al veel meegemaakt, van de val van het Oostblok in 1989 tot de val van het IS-kalifaat in Syrië en Irak in 2018. In dit boek vertelt hij wat al deze jaren van oorlog meemaken met hem doet, als journalist en als mens. In het interview in De Morgen bespreekt hij ook enkele van deze ervaringen en wordt ook de oorlog in Oekraïne behandeld.

 


Kind en jeugd

CEMI - CEMI Doeboek (Horizon)
Céline Dept en Michiel Callebaut, het bekende YouTube-duo CEMI, hebben voor het eerst een boek uitgebracht! Dit boek staat vol met interviews, leuke spelletjes en tips voor pranks en challenges. Zo kun je zelf lekker aan de slag terwijl je de Youtubers nog beter leert kennen. In Het Nieuwsblad wordt het boek deze week genoemd bij de aankondiging van CEMI's nieuwe film.

─  Auteurs  ─
─  Boeken  ─
Gilles Deleux - Arno
Gilles Deleux

Unieke biografie van de Belgische rockgod

Ellen Jansegers - Zwijgen is goud
Ellen Jansegers

Razend interessant boek over een populair onderwerp

Rudi Vranckx - Een zomer als geen andere
Rudi Vranckx

Zoektocht naar het nieuwe leven in het oude Europa

Rudi Vranckx - Mijn kleine oorlog
Rudi Vranckx

Dertig jaar oorlog: wat doet dat met een journalist als mens?

Cemi - CEMI Doeboek
Cemi

Het eerste boek van het populaire YouTube-duo.

─  Blijf op de hoogte  ─

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws