─  Zoeken  ─
Boeken in de pers - week 26
Juli is een mooie maand voor de boekenliefhebber en ook de pers heeft genoten van de boeken die de afgelopen weken zijn verschenen.

Boeken in de pers - week 26

Gepubliceerd op 1 juli, 2022 om 16:18

Beste boekenliefhebber,

Of boekenwurm, lettervreter, veellezer, bibliofiel... Er bestaan allerlei woorden voor mensen die veel lezen, of in ieder geval van boeken houden. Het woord boekenwurm komt natuurlijk van het beruchte beestje dat zich graag tussen de boeken bevindt. Alleen dan niet om ze te lezen, maar om ze op te eten. Eigenlijk is het wel een beetje tegenstrijdig, want een boekenwurm is juist een grote vijand van elke boekenliefhebber. Een bibliofiel, daarintegen, is Iemand die juist wel heel veel geeft om de boeken zelf. Een bibliofiel hoeft niet per se veel van lezen te houden, maar is dus vooral geïnteresseerd in het boek. Dit zijn dan ook vaak echte verzamelaars, met boekenkasten vol prachtige uitgaves.

Maar wat voor soort boekenliefhebber je ook bent, een mooi nieuw exemplaar is natuurlijk altijd welkom. En om je te helpen zijn hier weer wat prachtige boeken die deze week in de pers verschenen!


Non-fictie

Evi Hanssen - Sinds ik niet meer drink
Heel oprecht en met een dosis humor beschrijft Evi Hanssen de gevolgen van haar besluit geen alcohol meer te drinken. 500 dagen lang hield ze een dagboek bij, waarin ze opschreef welke hindernissen er op haar pad kwamen. Want haar besluit had niet alleen een impact op haar eigen lichaam en geest, maar ook op vriendschappen en andere relaties. In Humo vertelt de "patroonheilige der geheelonthouders" al kort over haar motivatie deze keuze te nemen en de moeilijkheden die erbij kwamen kijken.

Gilles Deleux - Arno
In deze herziene editie van Gilles Deleux' bibliografie over Arno Hintjens lees je het verhaal van de Belgische rockheld, van zijn kinderjaren tot zijn overlijden in 2022. Over de verschillende bands waarin hij speelde, beginnende als mondharmonicaspeler bij Freckle Face, over zijn solocarrière en natuurlijk de vele nummers die "onvergetelijke klassiekers" werden (Trends). In Trends wordt deze interessante en unieke biografie deze week getipt.

Kind en jeugd

Tanguy Ottomer - Van Manneke Pis tot de betoverde haas
Een rondreis door België zoals je die nog nooit heb meegemaakt, dat is Van Manneke Pis tot de betoverde haas. In 20 stoere, spannende en grappige verhalen reis je de verschillende provincies van België af, en leer je ze op een nieuwe manier kennen. Want wist jij al dat er in Luxemburg feetjes feestten, of dat Lange Wapper door de straten van Antwerpen rondloopt? In De Morgen wordt dit kinderboek vol echte Belgische legendes deze week aangekondigd.

─  Auteurs  ─
Auteur: Evi Hanssen

Evi Hanssen (1978) is een populaire radio- en tv-persoonlijkheid en columniste in Vlaanderen en Nederland. In 2020 verscheen haar eerste boek, Ergens onderweg. Samen met Jutta Borms en Hilde De Baerdemaker maakte ze de podcast 'Nog 9 minuten' en de boeken Nog 9 minuten. Inspiratie voor meditatie en Nog 9 minuten. Meditatie voor kinderen. Sinds ik niet meer drink werd een bestseller in Nederland en België.

Auteur: Gilles Deleux

Gilles Deleux (1966) woont en werkt als journalist en auteur in Brussel. Hij werkte acht jaar aan deze biografie, waarvoor hij naast Arno bijna tweehonderd personen uit diens omgeving interviewde. De eerste editie verscheen in 2007 en was meteen een bestseller. Deze nieuwe uitgave werd door de auteur volledig herzien en geactualiseerd tot het overlijden van Arno op 23 april 2022.

Auteur: Tanguy Ottomer

Tanguy Ottomer is veel meer dan een Bekende Antwerpenaar. Hij runt al 10 jaar het succesvolle Buro Beroepsbelg, waar je originele stadswandelingen-met-een-gids kunt boeken. Zijn eigenzinnige, enthousiaste en spontane aanpak leverde hem al veel lof op, onder andere van The New York Times en CNN. Hij schreef eerder de succesvolle reeks 't Stad van vroeger (Luster). Hij schreef eerder de succesvolle reeks 't Stad van vroeger (Luster). In 2020 verscheen zijn eerste kinderboek, Nello & Patrasche, bij Horizon.

─  Boeken  ─
Evi Hanssen - Sinds ik niet meer drink
Evi Hanssen

Een ontwapenend relaas van 500 dagen zonder alcohol

Gilles Deleux - Arno
Gilles Deleux

Unieke biografie van de Belgische rockgod

Tanguy Ottomer - Van Manneke Pis tot de betoverde haas
Tanguy Ottomer

Zo zag je België nog nooit!

─  Blijf op de hoogte  ─

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws