─  Zoeken  ─
Boeken in de pers - week 25
Juni is een mooie maand voor de boekenliefhebber en ook de pers heeft genoten van de boeken die de afgelopen weken zijn verschenen.

Boeken in de pers - week 25

Gepubliceerd op 27 juni, 2022 om 09:27

Beste boekenliefhebber,

Wat is volgens jou de allerbeste plek om een boek te lezen? Op deze vraag zijn veel verschillende antwoorden te bedenken, want voor iedereen is dit natuurlijk anders. De een houdt juist van wat achtergrondgeluid en gaat dus graag op café, terwijl de ander liever complete stilte heeft en daarom vaak de bibliotheek bezoekt. Sommige mensen zijn graag buiten en liggen het liefst in een hangmat of tuinstoel, terwijl anderen juist het meest genieten van binnen zijn, op die ene fijne stoel of dat chille plekje op de bank. En dan zijn er mensen die vooral graag lezen onderweg, in de trein of in het vliegtuig bijvoorbeeld. Of juist pas als de eindbestemming van die reis is bereikt, in het zonnetje op het strand of bij een zwembad. En er zijn natuurlijk nog genoeg andere lekkere leesplekken te bedenken.

Maar waar je je ook het liefst bevindt, het belangrijkste is natuurlijk een goed boek. Dus mocht je nog wat inspiratie nodig hebben, kijk dan snel verder naar de boeken die deze week in de pers verschenen!

Veel leesplezier!Non-fictie

Johan Op de Beeck - De Franse Revolutie I (Horizon)
Van de bestorming van de Bastille tot de staatsgreep van Napoleon: wat zich afspeelde tussen 1789 en 1799 in Frankrijk behoort tot de meest ingrijpende gebeurtenissen van onze wereldgeschiedenis. Er werd al veel over geschreven, maar nog nooit op zo'n meeslepende, fascinerende en unieke manier als in Johan Op de Beecks De Franse Revolutie I. Geen wonder dus dat het op nummer drie staat in de Boeken-top non-fictie, zoals vermeld in Het Laatste Nieuws. Pak dit geschiedenisboek dus zeker maar in als je op vakantie gaat.

Eva Daeleman - En dan vraag ik me af: doe ik het wel goed, het leven? (Horizon)
Eva Daeleman neemt je mee in haar zoektocht naar een leven dat echt bij haar past. Want er wordt je al van jongs af aan verteld wat goed is, wat slecht, hoe je dingen hoort te doen, hoe je moet zijn... Raak je jezelf dan niet kwijt tussen al deze normen en waarden? Kan je het juiste doen en jezelf zijn tegelijkertijd? Dit zijn de soort vragen die dit boek probeert te beantwoorden, wat leidt tot allerlei herkenbare en interessante verhalen die de lezer zelf ook aan het denken zetten. In De Zeeparel is deze week een interview met Eva Daeleman te lezen.

Jüne Plã - Climax Club (Horizon)
Climax Club staat vol tips om je seksleven uit te breiden. Want er is veel meer te ontdekken dan je misschien al wist. Met behulp van duidelijke illustraties en een gezonde dosis humor schreef Jüne Plã dit interessante boek waar iedereen, ongeacht genderidentiiteit of geaardheid, wel iets van kan leren. En, zoals Floor Denil deze week in De Morgen aangeeft, maakt het "korte metten met de ouderwetse taboesfeer die daar tot nu toe nog te vaak rond gecreëerd wordt". Denil raadt het boek, dat "verrijkend, rechtdoorzee, amusant, maar vooral ontwapenend" is, dan ook zeker aan.

 

Kind en jeugd

Tanguy Ottomer - Van Manneke Pis tot de betoverde haas (Horizon)
Wist jij dat er door heel België al eeuwenlang allerlei verhalen worden verteld? En dan niet sprookjes zoals Doornroosje of Sneeuwwitje, maar echte Belgische legendes. Tanguy Ottomer bundelde deze legendes uit verschillende provincies in Van Manneke Pis tot de betoverde haas. Zo lees je bijvoorbeeld over de beroemde Manneke Pis, maar ook over de feestende feetjes uit Luxemburg en de Antwerpse Lange Wapper. Vorige week overhandigde de auteur het boek persoonlijk aan de Antwerpse provinciegouverneur, en deze gebeurtenis krijgt deze week de aandacht in zowel De Standaard, Het Laatste Nieuws als de Gazet van Antwerpen.

─  Auteurs  ─
─  Boeken  ─
Johan Op de Beeck - De Franse Revolutie I
Johan Op de Beeck

Tweedelig werk over een van de meest fascinerende episodes uit de wereldgeschiedenis

Eva Daeleman - En dan vraag ik me af: doe ik het wel goed, het leven?
Eva Daeleman

Dapper boek over eigen keuzes durven maken in je leven

Jüne Plã - Climax Club
Jüne Plã

Tanguy Ottomer - Van Manneke Pis tot de betoverde haas
Tanguy Ottomer

Zo zag je België nog nooit!

─  Blijf op de hoogte  ─

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws