─  Zoeken  ─
Boeken in de pers - week 39
September is een mooie maand voor de boekenliefhebber en ook de pers heeft genoten van de boeken die de afgelopen weken zijn verschenen.

Boeken in de pers - week 39

Gepubliceerd op 30 september, 2022 om 13:46, aangepast op 30 september, 2022 om 17:15

Beste boekenliefhebber,

Vlaanderen wil ons weer aan het lezen krijgen. Die kop sierde een artikel in De Standaard dat de komst van ‘Vlaanderenleestdag’ aankondigde. Tot 2030 zullen we in Vlaanderen op 23 april, ook Wereldboekendag, de kunst van het lezen vieren. Omdat april toch nog een tijdje van ons verwijderd is, lijsten wij nu al voor jullie de boeken op die deze week als favoriet bij de pers uit de bus kwamen.


Non-fictie

Karolien Olaerts – Smaakvol
In Het Belang van Limburg vinden we elke week Boekentoppers. In deze rubriek serveren ze de beste lectuur van het moment en deze week kon Smaakvol, het nieuwe kookboek van Karolien Olaerts, een plekje bemachtigen. Met de heerlijke en toegankelijke recepten van Karola’s Kitchen tover je elke dag gezonde gerechten vol smaak op tafel.

Leen Dendievel – Asem
Vanaf 30 september begint de tiendaagse van de Geestelijke Gezondheid. Leen Dendievel zet die in met een lezing van haar boek Asem, dat lezen we in Het Laatste Nieuws. In het boek gaat Dendievel op zoek naar de oorsprong van haar eigen angsten en pluist ze uit wat angst nu precies met een mens doet. Een verhelderend boek over de emotie die vaak ons volledige lichaam kaapt.

Fleur van Groningen – Mijn kind, mijn spiegel
Fleur van Groningen zit in de gelukkigste periode van haar leven, dat vertelt ze in Knack. Toen haar zoontje Rex geboren werd, merkte ze op wat een invloed haar mentale gemoedstoestand op hem had. Ze voelde zich daarom verplicht om iets aan haar psychologisch welzijn te doen vertelt ze in het interview. Van Groningen bracht dan ook het boek Mijn kind, mijn spiegel uit. Daarin vertelt ze aan de hand van herkenbare anekdotes wat moederschap met haar doet. In het eerlijke boek lees je hoe van Groningen met haar zoontje meegroeit.

Rudi Vranckx – Mijn kleine oorlog
Het Laatste Nieuws tipt naar aanleiding van een lezing in Baarle de boeken van oorlogsjournalist Rudi Vranckx. Zijn boek Mijn kleine oorlog kreeg een autobiografische insteek. Al dertig jaar brengt Vranckx verslag uit over gebieden waar buitensporig geweld en misleidende propaganda alledaagse fenomenen zijn. Hij zoekt een antwoord op de vraag: dertig jaar oorlog, wat doet dat met een journalist? 
 

─  Auteurs  ─
─  Boeken  ─
Karolien Olaerts - Karola's Kitchen: Smaakvol
Karolien Olaerts

Gezond genot zonder regeltjes

Leen Dendievel - Asem
Leen Dendievel

Een volledig herziene uitgave van deze bestseller over angst

Rudi Vranckx - Mijn kleine oorlog
Rudi Vranckx

Bestseller in hardcover naar aanleiding van het vertrek van Rudi Vrancx bij VRT

Fleur van Groningen - Mijn kind, mijn spiegel
Fleur van Groningen

Wat kunnen wij over onszelf leren van onze kinderen?

─  Blijf op de hoogte  ─

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws