─  Zoeken  ─
Boeken in de pers - week 33
Augustus is een mooie maand voor de boekenliefhebber en ook de pers heeft genoten van de boeken die de afgelopen weken zijn verschenen.

Boeken in de pers - week 33

Gepubliceerd op 19 augustus, 2022 om 14:39, aangepast op 23 augustus, 2022 om 10:49

Beste boekenliefhebber,

We zijn alweer een week verder! Volgende week gaan we opnieuw warme dagen tegemoet, dus houd zeker een leuk boek bij de hand. Misschien eentje van de lijst hieronder? Deze week in de kijker: non-fictie gaande van meditatie-oefeningen tot het levensverhaal van Leopold II en Belgische volksverhalen voor groot en klein.


Non-fictie

Johan Op de Beeck - De zonnekoning
In Het Laatste Nieuws kan je de hele zomer lang lezen welk podcasts, platen en boeken niet te missen zijn in de zomerkoffers van bekende Vlamingen. Afgelopen week was nieuwsanker Goedele Wachters aan het woord, en haar pleidooi is duidelijk: De Zonnekoning van Johan Op de Beeck is een must-read. Of in haar geval een must-listen: ze beluistert de gelijknamige podcast tijdens het fietsen. Het levensverhaal van Lodewijk XIV wordt verteld 'op een manier die je helemaal meesleept'. 

Johan Op de Beeck - Leopold II
Net als Goedele Wachters luistert Hans Bourlon, de CEO van Studio 100, geregeld naar de podcasts van Johan Op de Beeck. Dat vertelt hij in een interview met De Tijd. We ruilen ditmaal echter de zeventiende eeuw in voor de achtiende eeuw: de Belgische vorst Leopold II staat centraal. In Leopold II schetst Op de Beeck het leven van een van de meest controversiële historische figuren. 

Goedele Liekens - Het vaginaboek
Deze week stond Goedele Liekens samen met haar boeken in de kijker in TeVe-Blad. Onder meer Het vaginaboek, waarin Liekens het taboe rond de vagina wil doorbreken, komt aan bod. 

Jutta Borms, Evi Hanssen en Hilde De Baerdemaeker - Nog 9 minuten
Libelle focust op enkele meditatie-oefeningen en reikt bijgevolg verscheidene boekentips toe aan haar lezers. Zo is Nog 9 minuten van Jutta Borms, Evi Hanssen en Hilde De Baerdemaeker een aanrader voor wie wil mediteren. In het boek vertellen de drie dames 'openhartig over hun ervaringen' met en inspiratie voor meditaties.


Kind en jeugd

Tanguy Ottomer - Van Manneke Pis tot de betoverde haas
Belgische folklore voor het slapengaan? Van Manneke Pis tot de betoverde haas is een verzameling van twintig bekende en minder bekende volksverhalen voor jong en oud. Het Laatste Nieuws tipt alvast het geïllustreerde voorleesboek van stadsgids Tanguy Ottomer. Het wordt gezien als een collectie van 'volksverhalen die niet moeten onderdoen voor de Disney-klassiekers.'   

Wim Vanlessen - Een heel bijzondere jongen
Volgende maand verschijnt Een heel bijzondere jongen. Het prentenboek van ex-balletdanser Wim Vanlessen met illustraties van Leon Römer heeft duidelijk een autobiografische inslag: hoofdpersonage Willem hoort tijdens een avondje theater muziek achter een van de deuren en krijgt vlinders in zijn buik. Hij stelt zich snel de vraag of dit de wereld is waar hij thuishoort. Het Belang van Limburg tipt alvast het boek. 
 

─  Auteurs  ─
─  Boeken  ─
Johan Op de Beeck - De Zonnekoning
Johan Op de Beeck

Paperbackeditie van de pageturner over de koning der koningen

Johan Op de Beeck - Leopold II
Johan Op de Beeck

Een grote koning of een massamoordenaar?

Goedele Liekens - Het vaginaboek
Goedele Liekens

Herziene versie van Goedele-klassieker in een nieuw jasje!

Evi Hanssen, Jutta Borms en Hilde De Baerdemaeker - Nog 9 minuten
Evi Hanssen, Jutta Borms en Hilde De Baerdemaeker

Het boek bij de razend populaire podcast Nog 9 minuten

Tanguy Ottomer - Van Manneke Pis tot de betoverde haas
Tanguy Ottomer

Zo zag je België nog nooit!

Wim Vanlessen - Een heel bijzondere jongen
Wim Vanlessen

Een prachtig prentenboek over geloven in je dromen

─  Blijf op de hoogte  ─

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws