─  Zoeken  ─
Verrukkelijk vakantiegevoel: Grieks stoofpotje met aubergine en orzo
 

Verrukkelijk vakantiegevoel: Grieks stoofpotje met aubergine en orzo

Gepubliceerd op 5 juli, 2022 om 15:00, aangepast op 16 juni, 2022 om 16:22

Krijg je ook al zo’n zin om je spullen te pakken en op vakantie te gaan, op weg naar zon, zee, strand? Goed nieuws! Voor dat heerlijke vakantiegevoel hoef je helemaal niet zo ver weg te gaan, maar kun je ook in je eigen keuken al ervaren. Met het Griekse stoofpotje met aubergine en orzo uit Karola’s Kitchen: Het kookboek waan je je in het zonovergoten Griekenland. Het recept delen we hieronder alvast met jullie.

2 PERSONEN

35 MINUTEN BEREIDINGSTIJD

INGREDIËNTEN

Voor het stoofpotje:

Voor de yoghurt:

Voor erbij:

Hak de ui fijn. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een kookpot en roerbak de ui zo’n 5 minuten tot hij glazig is. Voeg meteen een flinke snuif fijn keukenzout toe.

Snijd de paprika in blokjes en de aubergine in halve maantjes. Voeg de groenten en de geperste knoflook bij de ui. Laat 10 minuten aanstoven op een laag vuur, met het deksel op de pot. Roer regelmatig om. (Als het mengsel toch te droog wordt, voeg dan wat water toe.)

Kook de orzo gaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Zet 200 ml van het kookvocht opzij.

Maak intussen het yoghurtsausje. Schep de yoghurt om met de citroenzeste, geperste knoflook en oregano en breng op smaak met versgemalen zwarte peper en grof zeezout.

Snijd intussen de zwarte olijven in de lengte in tweeën.

Voeg alle gedroogde kruiden en specerijen bij de aubergines en verhit deze 1 minuut. Voeg het tomatenconcentraat, het kookvocht en de olijven toe. Schep goed om en laat op een zacht vuurtje nog 5 minuten sudderen.

Snijd de tomaten in partjes en voeg ze kort voor het serveren samen met het citroensap toe aan de groenten.

Verdeel eerst een dun laagje yoghurt over de borden, schep hier wat orzo bovenop en vervolgens het auberginestoofpotje. Werk af met wat verse oregano en serveer met de rest van de yoghurt.

TIPS

─  Auteurs  ─
Auteur: Karolien Olaerts

Voedingswetenschapper Karolien Olaerts (1984) houdt een passioneel pleidooi voor gewoon gezonde, ecovriendelijke eetgewoonten. In het Njamprogramma Karola's Kitchen deelt ze haar eetfilosofie met de kijkers. Ze schreef vier succesvolle boeken, Gewoon gezond (2018), Karola's Kitchen (2019), Karola's Kitchen. Het kookboek (2021) en Karola's Kitchen. Smaakvol (2022).

─  Boeken  ─
Karolien Olaerts - Karola's Kitchen: het kookboek
Karolien Olaerts

Eindelijk, het langverwachte kookboek van Karola's Kitchen

─  Blijf op de hoogte  ─

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws