─  Zoeken  ─
Voor de lekkerste lentedagen: watermeloensalade

Voor de lekkerste lentedagen: watermeloensalade

Gepubliceerd op 17 juni, 2022 om 15:00, aangepast op 16 juni, 2022 om 16:23

Deze week wordt het superlekker weer, en welk fruit is nu passender bij deze temperaturen dan watermeloen? En wist je dat je dit verfrissende fruit ook kan verwerken in een volwaardige maaltijd, perfect voor deze zonnige dagen? Vandaag delen we met jullie een heerlijk recept voor watermeloensalade uit Karola’s Kitchen: Het kookboek.

2 PERSONEN

15 MINUTEN BEREIDINGSTIJD

INGREDIËNTEN

Kook de orzo gaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet af, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Zet opzij.

Halveer de paprika’s in de lengte en snijd ze in dunne reepjes. Halveer ook de komkommer in de lengte en snijd in dunne plakjes.
Snijd de watermeloen in dobbelsteentjes. Doe de groenten en meloen in een grote kom.

Snijd de olijven in ringetjes. Hak de kruiden fijn. Doe beide bij de groenten. Voeg de orzo, olijfolie en het limoensap toe en verkruimel er de helft van de feta bij. Kruid met voldoende versgemalen zwarte peper en grof zeezout. Schep alles om.

Schep de sla door de salade. Werk af door er de rest van de feta overheen te kruimelen en er de pompoenpitten overheen te strooien.

TIPS

─  Auteurs  ─
Auteur: Karolien Olaerts

Voedingswetenschapper Karolien Olaerts (1984) houdt een passioneel pleidooi voor gewoon gezonde, ecovriendelijke eetgewoonten. In het Njamprogramma Karola's Kitchen deelt ze haar eetfilosofie met de kijkers. Ze schreef vier succesvolle boeken, Gewoon gezond (2018), Karola's Kitchen (2019), Karola's Kitchen. Het kookboek (2021) en Karola's Kitchen. Smaakvol (2022).

─  Boeken  ─
Karolien Olaerts - Karola's Kitchen: het kookboek
Karolien Olaerts

Eindelijk, het langverwachte kookboek van Karola's Kitchen

─  Blijf op de hoogte  ─

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws