─  Zoeken  ─
De Franse Revolutie I, een magistraal meesterwerk
19 april verscheen De Franse Revolutie I, het eerste deel van een tweedelig werk over een van de meest fascinerende episodes uit de wereldgeschiedenis.

De Franse Revolutie I, een magistraal meesterwerk

Gepubliceerd op 25 april, 2022 om 16:51, aangepast op 25 april, 2022 om 17:02

De uitslag van de historische verkiezingsdag in Frankrijk is bekend. Macron maakt zich op voor zijn tweede termijn. Johan Op de Beeck durfde dit al te voorspellen in de Vlaamse media. Naar aanleiding van zijn nieuwe boek De Franse Revolutie I was Johan vorige week o.a. te gast bij Phara De Aguirre in De Afspraak: "Met 'De Franse Revolutie. Deel 1 - van revolte tot republiek' levert Johan Op de Beeck opnieuw een magistraal meesterwerk af. Een geschiedenis die in het licht van de huidige Franse presidentsverkiezingen tot de verbeelding spreekt."

In De Franse Revolutie I lees je het bekende verhaal door de ogen van de Belgische revolutionair en advocaat François Robert. Vanuit deze invalshoek neemt Johan Op de Beeck je met veel schwung mee door Frankrijk in de 18de eeuw.

In een wervelende vertelling brengt Johan Op de Beeck het stormachtige verhaal van de Franse Revolutie: van de bestorming van de Bastille in 1789 tot de staatsgreep van Napoleon in 1799, van het nobele devies 'vrijheid, gelijkheid, broederschap' tot de bloeddorstige terreur, van revolutionairen die naar macht grepen maar vaak zelf onder de guillotine belandden. Tegelijk greep ook in onze regio een omwenteling plaats. Zelden leest een geschiedenis zo fascinerend en meeslepend!

─  Auteurs  ─
Auteur: Johan Op de Beeck

Johan Op de Beeck is geschiedkundig auteur en was voorheen journalist en hoofdredacteur van diverse media. Over de Franse geschiedenis schreef hij de bestseller De Zonnekoning (2018), het tweedelige De Franse Revolutie (2022) en vijf bejubelde boeken over het napoleontische tijdperk: Napoleons nachtmerrie (2012), Waterloo (2013), de tweedelige biografie Napoleon (2014) en Het hart van Napoleon (2016). Ook Het verlies van België (2015) en Leopold II (2020) over de Belgische geschiedenis kenden een enorm succes. Tevens schreef hij twee historische thrillers: Het complot van Laken (2019) en De staatsvijand (2021).

─  Boeken  ─
Johan Op de Beeck - De Franse Revolutie I
Johan Op de Beeck

Tweedelig werk over een van de meest fascinerende episodes uit de wereldgeschiedenis

─  Blijf op de hoogte  ─

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws