─  Zoeken  ─
Céline Alvarez - De natuurwetten van het kind

De natuurwetten van het kind

Céline Alvarez

─  Omschrijving  ─

Neurowetenschappers zeggen het al lang: kinderen hebben een natuurlijke aanleg om informatie op te nemen. Maar ons onderwijssysteem belemmert dat spontane leerproces, waardoor een groot deel de basisschool met achterstand verlaat. De gevolgen zijn cruciaal voor hun verdere opvoeding.

Leerkrachte Céline Alvarez testte een alternatief leerproces uit in een kleuterschool in Gennevilliers (Frankrijk), met goedkeuring van het Ministerie van Onderwijs. De resultaten waren verbluffend. Aan het eind van het tweede jaar konden alle 'sterke' kleuters en 90% van de gemiddelde leerlingen lezen én rekenen. Ook hun morele en sociale kwaliteiten vertoonden een enorme vooruitgang.

In haar bestseller onthult ze deze nieuwe manier om naar je kind te kijken en zo het natuurlijke leerproces verder te ontwikkelen, thuis én op school. Op heldere wijze worden de wetenschappelijke principes verduidelijkt die aan de grondslag liggen van leren en ontwikkelen. Ze deelt haar ervaringen en geeft praktische tips om het potentieel van kinderen optimaal te ontplooien.

─  Fragment  ─

─  Quotes  ─
Psyche & Brein
'Het verslag van een passie voor de ontwikkeling van jonge kinderen.'
Primo TV Gids
'Een ongekend succes.'
Dominique Trachet
Auteur: Céline Alvarez
Auteur

Céline Alvarez, taalkundige en leerkrachte, deed met haar experiment in een kleuterschool in Frankrijk veel stof opwaaien. Sinds 2014 deelt ze haar ervaringen via lezingen, video's en interviews. Ontelbare leerkrachten, opvoeders én ouders lieten zich al inspireren door haar. Haar blog werd door 1,7 miljoen mensen bekeken. In 2016 was ze laureate van Psychologies Magazine en verscheen Les lois naturelles de l'enfant. Van haar boek werden in Frankrijk ondertussen al meer dan 200.000 exemplaren verkocht.

─  Edities & Details  ─
Paperback: De natuurwetten van het kind - Céline Alvarez
ISBN: 9789492958303
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 29-08-2018
Prijs: € 28,99
Omvang: 380 pagina's

Bestel

Paperback: De natuurwetten van het kind - Céline Alvarez
ISBN: 9789492626196
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 15-05-2017
Prijs: € 22,50
Omvang: 384 pagina's

Bestel

Digitale download: De natuurwetten van het kind - Céline Alvarez
ISBN: 9789492626202
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 15-05-2017
Prijs: € 9,99
Omvang: 288 pagina's

Bestel

NUR: 854 - Opvoeding van kinderen en jongeren THEMA: Onderwijsstrategieën en beleid THEMA: Ouderschap: advies en kwesties THEMA: Zorg en educatie voor peuters en kleuters THEMA: Met betrekking tot kleutertijd THEMA: Kleuterschool THEMA: Practical advice: Life hacks / handy tips BISAC: FAMILY & RELATIONSHIPS / Education
─  Blijf op de hoogte  ─

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws