─  Zoeken  ─
Johan Op de Beeck - De bedreigde vrijheid

De bedreigde vrijheid

Johan Op de Beeck

Hoogst urgent pleidooi voor onze vrijheid van meningsuiting, een historisch basisrecht dat wordt bedreigd.
─  Omschrijving  ─

De vrijheid van meningsuiting is dé basisgarantie voor het samenleven. Sinds de Verlichting leeft dit in verstandhouding met die andere grondwettelijke vrijheid, de godsdienstvrijheid. Een verstandhouding die we lijken kwijt te raken.
Een samenleving bestaat alleen als bevolkingsgroepen dezelfde basiswaarden delen, ondanks uiteenlopende geloofsovertuigingen en levensbeschouwingen. Velen zijn al te zeer overtuigd van hun gelijk en begrijpen nauwelijks nog de betekenis van vrije meningsuiting, godsdienstvrijheid en scheiding van kerk en staat. Deze concepten vormen nochtans de fundamenten van onze samenleving. Maar hoe kun je iets met elkaar delen wat je niet kent? Of niet begrijpt?
Dit boek wil een bijdrage te leveren tot deze verheldering. Johan Op de Beeck schetst het ontstaan en de geschiedenis van de vrije meningsuiting en stelt een aantal confronterende maar onontkoombare actuele vragen.

─  Quotes  ─
Knack.be
'Een uitstekend overzicht van de ontstaansgeschiedenis van de vrije meningsuiting en een analyse van wat dit recht inhoudt en hoe er (vandaag) systematisch afbreuk aan wordt gedaan.'
Auteur: Johan Op de Beeck
Auteur

Johan Op de Beeck is geschiedkundig auteur en was voorheen journalist en hoofdredacteur van diverse media. Hij schreef vijf bejubelde bestsellers over het napoleontisch tijdperk: Napoleons nachtmerrie (2012), Waterloo (2013), een tweedelige biografie over Napoleon (2014) en Het hart van Napoleon (2016). Over de Franse geschiedenis schreef hij tevens De Zonnekoning (2019), dat wekenlang op nr. 1 stond. Over het ontstaan van België publiceerde hij Het verlies van België (2015). Hij is een van de belangrijkste non-fictieauteurs in België en brak als romanschrijver door met zijn literair debuut Het complot van Laken (2019).

─  Edities & Details  ─
Paperback: De bedreigde vrijheid - Johan Op de Beeck
ISBN: 9789463962179
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 15-11-2019
Prijs: € 22,50
Omvang: 272 pagina's

Bestel

Gebonden: De bedreigde vrijheid - Johan Op de Beeck
ISBN: 9789492626042
Uitgave: Gebonden
Status: Niet beschikbaar
Datum: 24-03-2017
Prijs: € 22,50
Omvang: 272 pagina's

Bestel

Digitale download: De bedreigde vrijheid - Johan Op de Beeck
ISBN: 9789492626059
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 24-03-2017
Prijs: € 9,99
Omvang: 272 pagina's

Bestel

NUR: 688 - Vaderlandse geschiedenis THEMA: Wetgeving inzake vrijheid van meningsuiting THEMA: Samenleving en cultuur: algemeen THEMA: Mensenrechten, burgerrechten BISAC: HISTORY / General
─  Boeken  ─
Johan Op de Beeck - Het verlies van België
Johan Op de Beeck
Johan Op de Beeck - Leopold II
Johan Op de Beeck
André De Vries - Vlaanderen
André De Vries
─  Blijf op de hoogte  ─

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws