NIEUWS

Dit najaar bij Horizon

Dit najaar bij Horizon

  28-08-2018

Beste liefhebbers van het boek,

Terwijl de zomer nog nazindert, richt Horizon haar blik al vooruit. In september verschijnen opnieuw een reeks adembenemende boeken die onze kijk op de werkelijkheid verruimen, of ons net even laten wegdromen.


De laatste maanden van de honderdjarige herdenking van de Eerste Wereldoorlog gaan in, en die kunnen uiteraard niet onopgemerkt voorbijgaan. Begin september verschijnt Het elfde uur, waarin historicus Pieter Serrien de bloedige laatste 24 uur van de oorlog op 11 november 1918 uiteenzet.  De politieke machtsstrijd wordt afgewisseld met persoonlijke getuigenissen die de tragische kant van deze vredige feestdag blootleggen.

Want zelfs wanneer men een oorlog wint, kan men toch verliezen. In Een dure vrede toont Mark De Geest dat het einde van de Eerste Wereldoorlog ook het einde van België als economische grootmacht betekende. Een uitmuntend verslag van het verval van de bloeiende natie die België ooit was.

Rudi Vranckx neemt ons dan weer mee naar meer actuele conflictgebieden, van de val van het Oostblok in 1989 tot de recente val van het IS-kalifaat. De oorlogsjournalist toont zijn meest persoonlijke kant in Mijn kleine oorlog, want deze dertig jaar aan buitensporig geweld en misleidende propaganda beleefde hij niet alleen als journalist, maar ook als mens.

Dat oorlog van alle tijden is, weet Jean d’Ormesson maar al te goed. In de roman Ik leef altijd laat de Franse bestsellerauteur de geschiedenis aan het woord met de nodige ironie en blijmoedigheid. Eeuw na eeuw herbeleven we de avonturen en ontdekkingen van de mensheid in deze wereldroman – vertaald door Johan Op de Beeck.

Dat al die uitvindingen uitmondden in een steeds sneller levensritme, is geen geheim. Twee auteurs gidsen ons door deze overweldigende wereld. Tegenwoordig kampt ongeveer de helft van de bevolking met angsten, waaronder ook actrice Leen Dendievel. In Asem toont Leen hoe men paniek- en angstaanvallen kan trotseren. Ook Eva Daeleman reageert tegen de tijdsgeest. Na een burn-out besloot ze om haar leven om te gooien. In Omdat het kan deelt ze haar nieuwe inspirerende levensvisie, waarin authenticiteit centraal staat. Het resultaat is een openhartig relaas over veerkracht, levenslust en ont-moeten.

Omdat het niet altijd even serieus hoeft te zijn, schreef Flair-auteur Kaat De Kock een echte feelgoodroman vol humor en romantiek. Het is ingewikkeld is een heerlijke chicklit die de datingwereld op zijn kop zet met één simpel idee: wat als je ja moet zeggen tegen elke date?

Stuk voor stuk boeken die onze horizon verruimen. En dat is precies wat wij zo zalig vinden aan lezen.

Namens alle auteurs en medewerkers van Horizon wensen wij jullie veel leesgenot toe!

Brief aan mijn kind

Brief aan mijn kind
Leen Dendievel


Georges & Rita

Georges & Rita
Leen Dendievel


De laatste getuige

De laatste getuige
Pieter Serrien


Mijn kleine oorlog

Mijn kleine oorlog
Rudi Vranckx


Het elfde uur

Het elfde uur
Pieter Serrien


ASEM

ASEM
Leen Dendievel


Elke dag angst

Elke dag angst
Pieter Serrien


HARD

HARD
Leen Dendievel


Stem nu voor LangZullenWeLezen-trofee

De Zonnekoning van Johan Op de Beeck en Asem van Leen Dendievel zijn genomineerd voor de LangZullenWeLezen-trofee. Stemmen kan nu.


Leen Dendievel signeert ASEM over heel Vlaanderen

ASEM, de nieuwe roman van Leen Dendievel, ligt nog maar net in de boekhandel en is nu al een overdonderend succes.
Om dit te vieren, organiseert Leen acht signeersessies over heel Vlaanderen.
 


Boekvoorstelling: Rudi Vranckx - Mijn Kleine Oorlog

Op 2 oktober presenteert Rudi Vranckx Mijn Kleine Oorlog, een persoonlijk relaas over wat dertig jaar onophoudelijke oorlog met een journalist doet als mens.