Het najaar van Horizon

27-09-2016

Het najaar van Horizon

Na een succesvol startjaar is Horizon klaar voor een veelbelovend najaar met boeiende boeken die jullie zullen bekoren.

Na een succesvol startjaar is Horizon klaar voor een veelbelovend najaar met boeiende boeken die menigeen – hopelijk ook jullie – zullen bekoren.

Radio- en tv-presentatrice Ann Reymen draagt een erfelijk borstkankergen enonderging een borstreconstructie. Voor het eerst vertelt ze openhartig haar hele verhaal. Met een gezonde portie humor en een knipoog – zo kennen we haar.

Inspirerende levenslust lezen we ook bij Annemie Heselmans. Op zeventienjarige leeftijd werd ze door een banaal turnongeval verlamd voor het leven. Maar Annemie bleef doorgaan en schopte het zelfs tot doctor in de biomedische wetenschappen. Respect!

Liefde is wondermooi, maar kan ook hard zijn. Liefdesverdriet is een taboe in het land van de liefde. Leen Dendievel, die we vooral kennen dankzij haar rol van Kaat in Thuis, doorbreekt het stilzwijgen en schreef er een boek over.

Twee boeken met een missie. Seksuele opvoeding ligt Goedele Liekens nauw aan het hart, zeker in deze woelige tijden waarin onze kinderen worden geconfronteerd met porno op internet. Met Help mijn kind denkt aan seks! reikt Goedele bezorgde ouders een praktische handleiding aan. Greet Van Opstal en Max Icardi hebben een heel andere missie: ze willen iedereen aan het sporten krijgen en maken in What’s Your Excuse? komaf met alle uitvluchten.

Ook voor de geschiedenisliefhebbers hebben we twee toptitels in petto. HistoricusTom Simoens doctoreerde dit jaar met een baanbrekend werk over het Belgisch leger tijdens de Eerste Wereldoorlog. Horizon brengt de publiekseditie die een nieuwe kijk geeft op onze loopgravenoorlog. Andre De Vries publiceerde bij het prestigieuze Oxford University Press een culturele geschiedenis van Vlaanderen. De Nederlandse vertaling is een must voor iedereen die Vlaanderen nog beter wil begrijpen.

Last but not leastpresenteren we met trots het boek bij de Canvas-reeks Winteruur, een ode aan het geschreven woord met presentator Wim Helsen, tachtig praatgasten en uiteraard een hond, Boris. Een pareltje om naar uit te kijken, samen met het tweede seizoen van Winteruur.

Allemaal boeken die onze horizon verruimen. En dat is precies wat wij zo zalig vinden aan lezen.

Namens alle auteurs en medewerkers van Horizon wensen wij jullie veel leesgenot!

Bekijk onze najaarsfolder hier.