─  Zoeken  ─
Geweldig nieuws! 

"Leopold II' genomineerd voor Beste podcast ooit verkiezing

Gepubliceerd op 4 april, 2024 om 09:41, aangepast op 4 april, 2024 om 09:49

Johan Op de Beeck is met zijn podcast ‘Leopold II’ genomineerd voor de Beste podcast ooit verkiezing van de VPRO Podcastgids. 

Help jij deze geweldige podcast graag naar de overwinning? Dat kan! Je kunt je stem uitbrengen via onderstaande link.

Over de podcast 'Leopold II':

Hoe is het mogelijk dat Leopold II zich kon ontwikkelen tot ongenadige despoot van de Vrijstaat Congo? Johan Op de Beeck brengt het volledige verhaal.

Over het boek 'Leopold II': 

Was Leopold II (1835 - 1909) een grote koning of een massamoordenaar? De vorst regeerde vanaf 1865 tot aan zijn dood in 1909 over België en was gedurende 23 jaar de soeverein van Congo-Vrijstaat. Johan Op de Beeck onderzoekt zijn echte verantwoordelijkheid daar.

Leopolds leven omvatte echter veel meer dan het koloniale verleden van België. De koning vocht voor de defensie en de economische onafhankelijkheid van zijn prille natie. In zijn omgang met staatshoofden en media getuigde hij van sterk staatsmanschap, zoniet van doortrapte sluwheid. Hij regeerde over België in een van de woeligste periodes. Controversieel is ook zijn privéleven, vol koppigheid, avontuur, bizar gedrag en overspel.
Na Napoleon en De Zonnekoning schrijft meesterverteller Johan Op de Beeck opnieuw een pageturner over een van de belangrijkste en kleurrijkste historische figuren uit de geschiedenis. Een meeslepend levensverhaal, actueler dan ooit.

Stem op 'Leopold II'
─  Auteurs  ─
Auteur: Johan Op de Beeck

Johan Op de Beeck is geschiedkundig auteur en was voorheen journalist en hoofdredacteur van diverse media. Over de Franse geschiedenis schreef hij De Zonnekoning (2018), het tweedelige De Franse Revolutie (2022), Versailles (2023) en vijf bejubelde boeken over het napoleontische tijdperk: Napoleons nachtmerrie (2012), Waterloo (2013), de tweedelige biografie Napoleon (2014) en Het hart van Napoleon (2016). Ook Het verlies van België (2015) en Leopold II (2020) over de Belgische geschiedenis kenden een enorm succes. Tevens schreef hij twee historische thrillers: Het complot van Laken (2019) en De staatsvijand (2021).

─  Boeken  ─
Johan Op de Beeck - Leopold II
Johan Op de Beeck

Een grote koning of een massamoordenaar?

─  Blijf op de hoogte  ─

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws