─  Zoeken  ─
Jan Celie stelt ‘We worden er allemaal beter van’ voor
Op 30 november proostten we op ‘We worden er allemaal beter van’.

Jan Celie stelt ‘We worden er allemaal beter van’ voor

Gepubliceerd op 1 december, 2023 om 14:35, aangepast op 4 december, 2023 om 11:56

Tijdens een boeiend programma deed Jan Celie ons kennismaken met zijn eerste boek. Daarin doet hij onder meer uit de doeken wat hij nu precies bedoelt met de depressiepandemie en welke baanbrekende remedies ons allemaal ten goede zouden komen.

Benieuwd waar dit boek over gaat? Lees verder voor de korte inhoud!

In 2030 zal depressie wereldwijd het meest voorkomende gezondheidsprobleem zijn: we kunnen spreken van een alarmerend groeiende depressiepandemie. Depressie wordt als 'ziekte' of 'stoornis' vrijwel uitsluitend op individueel niveau gediagnosticeerd en behandeld. Maar in ‘We worden er allemaal beter van’ argumenteert klinisch psycholoog Jan Celie dat de maatschappelijke oorzaken van depressie volledig worden miskend. Hij stelt een diagnostische verschuiving voor: van individu naar maatschappij. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat onze maatschappij fundamenteel vervreemdend en fundamenteel ongelijk is. Ultiem leidt dit tot algehele gevoelens van eenzaamheid en machteloosheid, tot een radicaal identiteits- en controleverlies. Minstens één op drie mensen belandt ooit in een depressie.

─  Auteurs  ─
Auteur: Jan Celie

Jan Celie is klinisch psycholoog en doctoreerde in 2019 aan de Universiteit Gent met een kritische studie over de wetenschappelijke benadering van depressie. Hij lanceerde een nieuw begrip: de depressiepandemie. Jan Celie behoort tot de school van de bekende psycholoog en auteur Paul Verhaeghe. Dit is zijn eerste boek, wetenschappelijk onderbouwd en helder geformuleerd.

─  Boeken  ─
Jan Celie - We worden er allemaal beter van
Jan Celie

De ultieme remedie tegen de depressiepandemie zit niet in pillen maar in een betere samenleving

─  Blijf op de hoogte  ─

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws