─  Zoeken  ─
Horizon verwelkomt Chika Unigwe
Op 12 april 2023 zal De middelste dochter van Chika Unigwe bij Horizon verschijnen. De roman, waarvan de originele Engelstalige versie bij Canongate verschijnt, is een hedendaagse interpretatie van de mythe van Hades en Persephone. Het is een krachtig verhaal over veerkracht en keuzevrijheid.

Horizon verwelkomt Chika Unigwe

Gepubliceerd op 2 maart, 2023 om 15:09, aangepast op 2 maart, 2023 om 16:02

Op zeventienjarige leeftijd verliest Nani haar geliefde zus en vader. Onbegrepen door de rest van haar familie wordt ze misleid door een knappe, zelfbenoemde 'man van God' die alle antwoorden lijkt te bieden. Maar in plaats van samen met hem een betere toekomst op te bouwen, wordt Nani het slachtoffer van een onderdrukkende echtgenoot. Zal ze de moed vinden om haar leven in eigen hand te nemen en op zoek te gaan naar het ware geluk? En tegen welke prijs?

Anderen spraken al lovende woorden over De middelste dochter:

‘Een oude Griekse mythe binnenstebuiten keren, en toch verrassend her-vertellen: bij Chika Unigwe leidt dat gegarandeerd tot vuurwerk.’ – Tom Lanoye

‘Intrigerend en teder.’ – Paula Hawkins, auteur van Het meisje in de trein

Publisher’s Weekly publiceerde een pre-pub review.

─  Auteurs  ─
Auteur: Chika Unigwe

Chika Unigwe is een schrijfster van Nigeriaanse afkomst. Ze woonde lange tijd in België, promoveerde aan de Universiteit van Leiden en debuteerde in 2005 met de roman De feniks. Ze kreeg meerdere prijzen, waaronder de NLNG Prize for Literature voor Fata morgana. Ze schreef daarna de romans NachtdanserDe zwarte messias en de verhalenbundel Beter nooit dan laat. Momenteel woont ze in Atlanta, Georgia, waar ze werkt als Professor of Creative Writing.

─  Boeken  ─
Chika Unigwe - De middelste dochter
Chika Unigwe

Een krachtig en universeel verhaal over vrouwelijkheid, veerkracht en keuzevrijheid

─  Blijf op de hoogte  ─

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws