─  Zoeken  ─
Boeken in de pers week 31
Augustus is een mooie maand voor de boekenliefhebber en ook de pers heeft genoten van de boeken die de afgelopen weken zijn verschenen.

Boeken in de pers week 31

Gepubliceerd op 19 augustus, 2022 om 14:37

Beste boekenliefhebber,

Time flies when you're having sun. De maand augustus werd alvast ingezet met enorm zomers weer! Perfect als je nog enkele beach reads erdoor wilt jagen of als je misschien een TBR-lijstje wil aanmaken voor binnenkort. Met onderstaande toppers zijn er alleszins genoeg opties.  


Non-fictie

Johan Op de Beeck - De zonnekoning (Horizon)
Zonnen met De zonnekoning erbij. Zomerser wordt het niet volgens Het Laatste Nieuws! Daar werd aan de lezers gevraagd welke boeken zij tijdens de zomer verslinden. En wat blijkt? Johan Op de Beecks biografie over Lodewijk XIV is ideaal leesvoer voor onder de zon. "Wie van geschiedenis houdt, is uren zoet met dit boek" weet een van de lezers te vertellen. Minstens even belangrijk is dat het vlot leest. Summer read dus! 


Fictie

Rudy Morren - Het incident (Horizon)
Eén misstap kan een leven veranderen in een hel vol waanbeelden en angstdromen. Het incident, de nieuwste thriller van Rudy Morren voorspelt niet veel goeds voor het gezin van Karen. Zij wordt geteisterd door haar verleden en vreest voor het ergste: haar terugkeer naar het Hering Hotel, waar deze hele chaos begon, is onvermijdelijk geworden. Ook in Dag Allemaal kon je lezen dat de thriller in september verschijnt. 

─  Auteurs  ─
Auteur: Johan Op de Beeck

Johan Op de Beeck is geschiedkundig auteur en was voorheen journalist en hoofdredacteur van diverse media. Over de Franse geschiedenis schreef hij de bestseller De Zonnekoning (2018), het tweedelige De Franse Revolutie (2022) en vijf bejubelde boeken over het napoleontische tijdperk: Napoleons nachtmerrie (2012), Waterloo (2013), de tweedelige biografie Napoleon (2014) en Het hart van Napoleon (2016). Ook Het verlies van België (2015) en Leopold II (2020) over de Belgische geschiedenis kenden een enorm succes. Tevens schreef hij twee historische thrillers: Het complot van Laken (2019) en De staatsvijand (2021).

Auteur: Rudy Morren

Rudy Morren (1963) is acteur, scenarist van films en televisiereeksen en een gevestigde thrillerschrijver. Hij debuteerde in 2019 bij Horizon met Wild vlees. Een jaar later volgde Sneeuwspoor, waarmee hij de Knack Hercule Poirotprijs won. Zijn derde boek, Verdronken land, werd eveneens voor deze prijs genomineerd. In 2022 verscheen Het incident. Al deze boeken ontvingen lovende recensies. Rudy Morren kreeg bovendien vier keer op rij vier sterren in de Vrij Nederland Thrillergids.

─  Boeken  ─
Johan Op de Beeck - De Zonnekoning
Johan Op de Beeck

Paperbackeditie van de pageturner over de koning der koningen

Rudy Morren - Het incident
Rudy Morren

Een huiveringwekkend verhaal waar niets is wat het lijkt

─  Blijf op de hoogte  ─

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws