─  Zoeken  ─
Boeken in de pers week 31
Augustus is een mooie maand voor de boekenliefhebber en ook de pers heeft genoten van de boeken die de afgelopen weken zijn verschenen.

Boeken in de pers week 31

Gepubliceerd op 19 augustus, 2022 om 14:37

Beste boekenliefhebber,

Time flies when you're having sun. De maand augustus werd alvast ingezet met enorm zomers weer! Perfect als je nog enkele beach reads erdoor wilt jagen of als je misschien een TBR-lijstje wil aanmaken voor binnenkort. Met onderstaande toppers zijn er alleszins genoeg opties.  


Non-fictie

Johan Op de Beeck - De zonnekoning (Horizon)
Zonnen met De zonnekoning erbij. Zomerser wordt het niet volgens Het Laatste Nieuws! Daar werd aan de lezers gevraagd welke boeken zij tijdens de zomer verslinden. En wat blijkt? Johan Op de Beecks biografie over Lodewijk XIV is ideaal leesvoer voor onder de zon. "Wie van geschiedenis houdt, is uren zoet met dit boek" weet een van de lezers te vertellen. Minstens even belangrijk is dat het vlot leest. Summer read dus! 


Fictie

Rudy Morren - Het incident (Horizon)
Eén misstap kan een leven veranderen in een hel vol waanbeelden en angstdromen. Het incident, de nieuwste thriller van Rudy Morren voorspelt niet veel goeds voor het gezin van Karen. Zij wordt geteisterd door haar verleden en vreest voor het ergste: haar terugkeer naar het Hering Hotel, waar deze hele chaos begon, is onvermijdelijk geworden. Ook in Dag Allemaal kon je lezen dat de thriller in september verschijnt. 

─  Auteurs  ─
Auteur: Johan Op de Beeck

Johan Op de Beeck is geschiedkundig auteur en was voorheen journalist en hoofdredacteur van diverse media. Over de Franse geschiedenis schreef hij de bestseller De Zonnekoning (2018) en vijf bejubelde boeken over het napoleontisch tijdperk: Napoleons nachtmerrie (2012), Waterloo (2013), een tweedelige biografie over Napoleon (2014) en Het hart van Napoleon (2016). Ook Het verlies van België (2015) en Leopold II (2020) over de Belgische geschiedenis kenden een enorm succes. Tevens schreef hij twee historische thrillers: Het complot van Laken (2019) en De staatsvijand (2021).

Auteur: Rudy Morren

Rudy Morren (1963) werd bekend als acteur en schrijft sinds een tiental jaar ook scenario's van films en spannende televisiereeksen zoals Zone Stad (VTM), Deadline 14/10 (VTM) en Gent-West (VIER). Zijn thrillerdebuut Wild vlees (2019) werd enthousiast onthaald door pers en publiek. Met zijn tweede thriller Sneeuwspoor (2020) won Morren de Knack Hercule Poirotprijs. Inmiddels werden de filmrechten verkocht. In 2021 verscheen Verdronken land, dat eveneens genomineerd werd voor de Knack Hercule Poirotprijs.

─  Boeken  ─
Johan Op de Beeck - De Zonnekoning
Johan Op de Beeck

Paperbackeditie van de pageturner over de koning der koningen

Rudy Morren - Het incident
Rudy Morren

Een huiveringwekkend verhaal waar niets is wat het lijkt

─  Blijf op de hoogte  ─

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws