─  Zoeken  ─
Ellen Jansegers en Tanguy Ottomer op bezoek bij de Zomerboekathon
Afgelopen week zijn Ellen Jansegers en Tanguy Ottomer bij de Zomerboekathon over hun nieuwste boek in gesprek gegaan met Tom De Cock.

Ellen Jansegers en Tanguy Ottomer op bezoek bij de Zomerboekathon

Gepubliceerd op 29 juni, 2022 om 16:05, aangepast op 30 juni, 2022 om 10:39

Voor de Boekathon interviewde radiomaker Tom De Cock al vele schrijvers en boekliefhebbers. Een zomer vol boeken - De Zomerboekathon is de speciale zomerse editie van de succesvolle reeks. Opnieuw ging Tom De Cock voor VRT in gesprek met auteurs over hun laatste werk en hun eigen boekenplank.

Ook te gast was Ellen Jansegers met haar boek Zwijgen is goud. Tijdens het interview vertelt ze al in het kort wat introversie is, en welke misstanden er over bestaan. Wist je namelijk dat introverten ook wel degelijk leiders kunnen zijn? Kijk bijvoorbeeld naar Alexander De Croo, die Ellen Jansegers ook mocht interviewen. Dit razend interessante boek over een steeds meer besproken onderwerp is volgens VRT "een boek dat simpelweg iedereen zou moeten lezen".

Ook Tanguy Ottomer was bij de Zomerboekathon te gast, om zijn nieuwste boek Van Manneke Pis tot de betoverde haas te bespreken. Hij licht alvast een tipje van de sluier op door te vertellen over één van de vele Belgische verhalen die in zijn boek te vinden zijn. Over de Luxemburgse feetjes, die helemaal niet leuk en lief zijn maar boos en vervelend. Want, zegt Ottomer, wij kennen allerlei sprookjes van over de hele wereld, maar zijn maar weinig bekend met onze eigen Belgische verhalen. En wie beter om ons op de hoogte te brengen dan de enige echte BeroepsBelg?

Op zondag 19 en 26 juni was de Zomerboekathon te zien op Eén. Gemist? Niet getreurd! De filmpjes zijn terug te vinden via deze link (met Ellen Jansegers) en deze link (met Tanguy Ottomer).

 

Ellen Jansegers in gesprek met Tom De Cock

Tanguy Ottomer in gesprek met Tom De Cock

─  Auteurs  ─
Auteur: Ellen Jansegers

Ellen Jansegers is freelance schrijver, journalist, interviewer, redacteur en communicatiemedewerker. Ze heeft een master in Journalism Studies. Ze werkte elf jaar als communicatiemedewerker bij verschillende bedrijven. Na een depressie en burn-out werd het duidelijk dat ze haar stille en gereserveerde kant niet langer kon en mocht wegduwen. Ze is eigenaar van www.hetstillemeisje.com, een blog over introversie, hoogsensitiviteit, creativiteit en mentaal welzijn.

Auteur: Tanguy Ottomer

Tanguy Ottomer is veel meer dan een Bekende Antwerpenaar. Hij runt al 10 jaar het succesvolle Buro Beroepsbelg, waar je originele stadswandelingen-met-een-gids kunt boeken. Zijn eigenzinnige, enthousiaste en spontane aanpak leverde hem al veel lof op, onder andere van The New York Times en CNN. Hij schreef eerder de succesvolle reeks 't Stad van vroeger (Luster). Hij schreef eerder de succesvolle reeks 't Stad van vroeger (Luster). In 2020 verscheen zijn eerste kinderboek, Nello & Patrasche, bij Horizon.

─  Boeken  ─
Ellen Jansegers - Zwijgen is goud
Ellen Jansegers

Razend interessant boek over een populair onderwerp

Tanguy Ottomer - Van Manneke Pis tot de betoverde haas
Tanguy Ottomer

Zo zag je België nog nooit!

─  Blijf op de hoogte  ─

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws