─  Zoeken  ─
Week van de Bij 2021: Bijenhelden breken uit!
Van zondag 30 mei tot en met zondag 6 juni 2021 organiseert het Departement Omgeving de achtste editie van Week van de Bij.

Week van de Bij 2021: Bijenhelden breken uit!

Gepubliceerd op 5 maart, 2021 om 09:00, aangepast op 2 augustus, 2021 om 14:19

De campagne wil gemeentebesturen, bedrijven en burgers aanmoedigen zich in te zetten voor een betere leefomgeving voor zowel honingbijen als wilde bijen. Zo kunnen minder beton en meer bloemen, planten en bomen zorgen voor meer voedsel voor bijen. Met de slogan ‘Bijenhelden breken uit’ zetten Dominique Persoone en Britt van Marsenille, peter en meter van de Week van de Bij, het thema ontharding kracht bij.

Bijen vervullen een uiterst belangrijke rol als bestuiver van landbouwgewassen, fruitteelten en wilde planten, maar ze hebben het steeds moeilijker om te overleven. Zo leeft 80 procent van de bijen onder de grond. Door de toenemende verharding van de open ruimte raken zandbijen hun verblijfplaats kwijt én is het moeilijker om voedsel te vinden. Daar willen Dominique Persoone en Britt van Marsenille, ambassadeurs van de Week van de Bij, iets aan doen. Ruil mee beton in voor bijenbloemen en wordt ook een echte bijenheld!

In Britt van Marsenilles nieuwste boek Britt bij de bijen maken kinderen op een speelse manier kennis met de bijzondere wereld van de honingbij en leren ze zo meer over het belang van bijen.

Week van de Bij wordt letterlijk afgetrapt op zondag 30 mei met een bijenfietstocht vanuit het Openluchtmuseum Bokrijk in Genk.

─  Blijf op de hoogte  ─

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws