─  Zoeken  ─
Nieuwe boeken in het nieuwe jaar
Geen betere periode dan de koude wintermaanden om je te verdiepen in een interessant boek. Daarom begint Uitgeverij Horizon het nieuwe jaar goed met diverse boeken die je kennis en kijk op de werkelijkheid verruimen.

Nieuwe boeken in het nieuwe jaar

Gepubliceerd op 27 november, 2018 om 09:00, aangepast op 2 augustus, 2021 om 14:15

Horizon schrikt er niet voor terug sociaal relevante thema’s aan te kaarten. Zo verschijnt in januari ‘Congo Stories’ van mensenrechtenactivist John Prendergast en Congolees researcher Fidel Bafilemba. Het boek is een aangrijpend relaas van hoe Europa en de Verenigde Staten Congo leeghaalden en de Congolezen uitbuitten. Het werk zal niemand onberoerd laten en sluit perfect aan bij de discussies die nu gevoerd worden rond ons koloniaal verleden. Bovendien worden Prendergasts geschiedenis en Bafilemba’s profielen van heroïsche Congolese activisten aangevuld met prachtige foto’s van de populaire acteur Ryan Gosling.

Ook Bo Van Spilbeek hoopt met haar autobiografie een maatschappelijk debat op gang te brengen. In ‘Mijn verhaal’ vertelt de VTM- reporter over haar vele jaren als vrouw in een mannenlichaam, haar interne strijd, de definitieve beslissing om vrouw te worden, haar geslachtstransitie en wat het voor haar betekent om vrouw te zijn. Met haar autobiografie wil ze alle transgenders een hart onder de riem steken. Bovendien is het boek een oproep aan iedereen om zichzelf te kunnen zijn, wars van vooroordelen en zonder discriminatie.

Ook op wetenschappelijk vlak heeft Horizon een interessant aanbod. Met ‘Bloed’ presenteert Marc Boogaerts, erehoogleraar hermatologie aan de KU Leuven, een boeiend en toegankelijk boek over de wonderlijke wereld van ons vloeibaar superorgaan. Geen zware wetenschappelijke kost, maar een lichte pastiche van praktische info en leuke weetjes.

Stuk voor stuk boeken die je horizon verruimen. En dat is precies wat wij zo zalig vinden aan lezen.

Alle auteurs en medewerkers van Horizon wensen jullie veel leesgenot!

─  Blijf op de hoogte  ─

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws