─  Zoeken  ─
Johan Op de Beeck te gast op Het Betere Boek
Johan Op de Beeck, bejubeld geschiedkundig auteur, komt op 6 oktober 2018 naar hét literair festival van Gent: Het Betere Boek. De auteur gaat in gesprek over zijn passie voor Franse geschiedenis en vertelt bezoekers meer over zijn favoriete Franse boek.

Johan Op de Beeck te gast op Het Betere Boek

Gepubliceerd op 30 augustus, 2018 om 09:00, aangepast op 2 augustus, 2021 om 14:10

Het Willemsfonds hijst de blauw-wit-rode vlag tijdens deze editie van Het Betere Boek. Het literaire festival viert dit jaar Franse literatuur, en schakelt hiervoor de expertise in van geschiedkundig auteur en voormalig VRT-anker Johan Op de Beeck. Op de Beeck gaat dieper in op de geschiedenis van Frankrijk: een thema dat hij eerder bezong in zijn vijfdelige reeks over Napoleon en zijn recente succesroman De Zonnekoning.

Kom op zaterdag 6 oktober naar Het Betere Boek en laat u meevoeren op een reis doorheen een geschiedenis van heroïsche veldslagen en mysterieuze intriges.
Om 15u00 biedt Op de Beeck een kijk in zijn eigen boekenkast. Welke klassieker staat bij hem op de bovenste plank? U komt het te weten tijdens het gratis programmaluik "Mon livre français préféré".
Om 16u30 gaat Op de Beeck in gesprek over "la France dans toute sa grandeur". Hij legt de link tussen de grote Franse legendes en het moderne Europa van vandaag.

─  Blijf op de hoogte  ─

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws