─  Zoeken  ─
Dit najaar bij Horizon
Terwijl de zomer nog nazindert, richt Horizon haar blik al vooruit. In september verschijnen opnieuw een reeks adembenemende boeken die onze kijk op de werkelijkheid verruimen, of ons net even laten wegdromen.

Dit najaar bij Horizon

Gepubliceerd op 28 augustus, 2018 om 09:00, aangepast op 2 augustus, 2021 om 14:08

De laatste maanden van de honderdjarige herdenking van de Eerste Wereldoorlog gaan in, en die kunnen uiteraard niet onopgemerkt voorbijgaan. Begin september verschijnt Het elfde uur, waarin historicus Pieter Serrien de bloedige laatste 24 uur van de oorlog op 11 november 1918 uiteenzet.  De politieke machtsstrijd wordt afgewisseld met persoonlijke getuigenissen die de tragische kant van deze vredige feestdag blootleggen.

Want zelfs wanneer men een oorlog wint, kan men toch verliezen. In Een dure vrede toont Mark De Geest dat het einde van de Eerste Wereldoorlog ook het einde van België als economische grootmacht betekende. Een uitmuntend verslag van het verval van de bloeiende natie die België ooit was.

Rudi Vranckx neemt ons dan weer mee naar meer actuele conflictgebieden, van de val van het Oostblok in 1989 tot de recente val van het IS-kalifaat. De oorlogsjournalist toont zijn meest persoonlijke kant in Mijn kleine oorlog, want deze dertig jaar aan buitensporig geweld en misleidende propaganda beleefde hij niet alleen als journalist, maar ook als mens.

Dat oorlog van alle tijden is, weet Jean d’Ormesson maar al te goed. In de roman Ik leef altijd laat de Franse bestsellerauteur de geschiedenis aan het woord met de nodige ironie en blijmoedigheid. Eeuw na eeuw herbeleven we de avonturen en ontdekkingen van de mensheid in deze wereldroman – vertaald door Johan Op de Beeck.

Dat al die uitvindingen uitmondden in een steeds sneller levensritme, is geen geheim. Twee auteurs gidsen ons door deze overweldigende wereld. Tegenwoordig kampt ongeveer de helft van de bevolking met angsten, waaronder ook actrice Leen Dendievel. In Asem toont Leen hoe men paniek- en angstaanvallen kan trotseren. Ook Eva Daeleman reageert tegen de tijdsgeest. Na een burn-out besloot ze om haar leven om te gooien. In Omdat het kan deelt ze haar nieuwe inspirerende levensvisie, waarin authenticiteit centraal staat. Het resultaat is een openhartig relaas over veerkracht, levenslust en ont-moeten.

Omdat het niet altijd even serieus hoeft te zijn, schreef Flair-auteur Kaat De Kock een echte feelgoodroman vol humor en romantiek. Het is ingewikkeld is een heerlijke chicklit die de datingwereld op zijn kop zet met één simpel idee: wat als je ja moet zeggen tegen elke date?

Stuk voor stuk boeken die onze horizon verruimen. En dat is precies wat wij zo zalig vinden aan lezen.

Namens alle auteurs en medewerkers van Horizon wensen wij jullie veel leesgenot toe!

─  Blijf op de hoogte  ─

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws