─  Zoeken  ─
‘De bedreigde vrijheid’ van Johan Op de Beeck wint de Boekenprijs deMens.nu.
Eerder konden we al laten weten dat ‘De bedreigde vrijheid’ van Johan Op de Beeck opgenomen werd op de shortlist van de Boekenprijs deMens.nu. Een paar weken later kunnen we met trots zeggen dat Johan Op de Beeck de prijs ook effectief heeft gewonnen.

‘De bedreigde vrijheid’ van Johan Op de Beeck wint de Boekenprijs deMens.nu.

Gepubliceerd op 3 juli, 2018 om 09:00, aangepast op 2 augustus, 2021 om 14:07

De Boekenprijs deMens.nu wordt om de twee jaar uitgereikt aan het beste non-fictiewerk in de Nederlandse taal.

Dit is wat de jury over ‘De bedreigde vrijheid’, de winnaar van de Boekenprijs deMens.nu te zeggen had:

“Dit boek schetst het ontstaan en de geschiedenis van de vrijheid van meningsuiting, een bij uitstek vrijzinnige materie en hij stelt daarover een aantal confronterende maar onontkoombare actuele vragen. De vrijheid van meningsuiting is dé basisgarantie van het samen-leven. Sinds de Verlichting leeft dit grondrecht in verstandhouding met de andere grondwettelijke vrijheid, de godsdienstvrijheid. Die verstandhouding is zo lijkt het, nu soms ver te zoeken.

De auteur schrijft op een zeer toegankelijke en vlot leesbare wijze en maakt duidelijk dat hij de materie grondig heeft doorzocht. Het resultaat is een standaardwerk over deze materie.”

De andere werken op de shortlist kan je hier terug vinden:https://www.horizon.be/post/'De-bedreigde-vrijheid'-van-Johan-Op-de-Beeck-behaalt-de-shortlist-Boekenprijs-deMens-nu-N2844.html

Meer weten over ‘De bedreigde vrijheid’? Klik dan hier: https://www.horizon.be/post/'De-bedreigde-vrijheid'-van-Johan-Op-de-Beeck-behaalt-de-shortlist-Boekenprijs-deMens-nu-N2844.html

Wil je meer informatie over Johan Op de Beeck, klik dan hier: https://www.horizon.be/auteur/Johan-Op-de-Beeck-A1.html

Lees het artikel van deMens.nu hier: https://demens.nu/2018/06/22/winnaar-boekenprijs-demens-nu-bekend/

─  Blijf op de hoogte  ─

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws